Menu 

Stručnjaci kažu da je za gubitak kilograma veoma važna ravnoteža šećera u organizmu. Mi vam donosimo savete kako da postignete zdrav balans šećera i izgubite konačno taj višak kilograma.

Vreme je da konačno zaboravite na striktne dijete čiji rezultati su obično kratkog veka. Manje se fokusirajte na unos masti, i posvetite se stabilizaciji šećera u krvi, veoma važnom faktoru zdrave ishrane i mršavljenja, a opet zanemarenom od većine dijetalnih programa.

Nivo šećera u krvi je glukoza koju unosimo putem hrane i koja cirkuliše našim krvotokom da bi nam obezbedila energiju, a naše ćelije je odmah skladište za kasniju upotrebu. Dobra ravnoteža šećera u krvi je od velike važnosti kako za vaše opšte zdravlje tako i za vašu kilažu. Ako regulišete hormone, telo će samo sagorevati nakupljene masti, a metabolizam će biti brži što kao rezultat mora doneti gubitak kilograma.

Balans šećera u krvi kod većine ljudi nije dobar, jer ako unosite previše glukoze dolazi do povećanog nivoa šećera i telo nije u mogućnosti da razradi masti. Ali, treba napomenuti i da premali unos šećera može uzrokovati debljanje tako da nije stvar u odricanju od šećera vać u pravilnom unosu.

Donosimo vam plan od šest koraka koji će vam pomoći da izbalansirate šećere u krvi i trajno se rešite kilograma.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-egg-white-spinach-omelet-image2123066

Jedite svaka tri sata

Veoma je važno da jedete manje obroke na svakih tri sata i da se vaš obrok sastoji od trećine proteina, trećine masti i trećine ugljenih hidrata. Naše telo je programirano tako da traži hranu na svakih tri sata, čim prođe to vreme telo ulazi u stanje gladovanja. Jedite sat vremena po buđenju, a zatim svakih tri sata tokom dana.

  • Za doručak pojedite omlet od belanaca, zobenu kašu i ćureću šunku.
  • Za ručak možete pojesti ćureću pljeskavicu, avokado i zemičku od celovitih žitarica.
  • Večara vam može biti jedna šnicla sa slatkim krompirom i puterom.

Nosite svoju užinu sa sobom

Bez obzira gde se nalazite treba da poštujete pravilo i da jedete na svaka tri sata, zato uvek budite spremni i sa sobom nosite svoju užinu. Između obroka prezalogajite, na primer:

  • Suvo ćureće meso, šaku punu orašastih plodova i jabuku.
  • Grčki jogurt, semenke sunccokreta i suve brusnice.
  • Proteinske pločice koje u sebi sadrže jednake količine proteina, masti i ugljenih hidrata. Izbegavajte one koje su pune šećerima, mlečnim proizvodima i veštačkim ukusima. Potražite one koje sadrže suo voće.

http://www.dreamstime.com/stock-image-diabetic-snack-serving-pistachio-nuts-image26465961

Pijte vodu sa ukusom cimeta

Tokom dana pijte vodu u koju ste dodali nekoliko kapi ekstrakta cimeta jer je cimet savršeno sredstvo za balansiranje šećera u krvi i za pomoć pri gubitku kilograma. Samo jedna kašičica na dan, mlevenog cimet snižava nivo šećera u krvi za 29 odsto, a u isto vreme snižava nivo triglicerida i holesterola.

Varajte na pravi način

Ne postoji osoba koja je držala dijetu, a koja bar jednom nije prekršila pravila. Ali, ako varajte znajte da postoji dobar i loš način za varanje. Pre nego se prepustite uživanju u onome što ne smete kao što su kolači, alkohol i pržena hrana pojedite 90 g proteina. Neka to budu ćureća prsa, sveži sir ili grčki jogurt. Proteini su vaši sveznici pri probavi ugljenih hidrata i umanjiće loš uticaj. Pokušajte da ne varate više od tri puta nedeljno.

http://www.dreamstime.com/stock-images-foam-roller-pilates-woman-sport-gym-fitness-image19120984

Izravnajte kičmu valjkom od pene

Možda ćete se zapitati kakve to sad veze ima sa gubitkom kilograma, ali objašnjenje je poprilično jednostavno. Naime kičmeni živci igraju veoma važnu ulogu u kontrolisanju prolaska hrane kroz digestivni trakt i eliminaciji toksina iz organizma. Vežbajte uz pomoć valjaka od pene svega tri minuta dnevno i kilogrami će brže spadati, a vi ćete se osećati bolje.

Vežbajte mišiće 10 minuta dnevno

10 minuta u toku dana vežbajte dve grupe mišića i to tako da trčite uz stepenice i da praktikujete laganu šetnju. Veoma je važno da svakog dana praktikujete obe vrste vežbe jer ćete na taj način pokrenuti mišiće i lakše izgubit kilograme.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar