Menu 

Saznajte

U slučaju nestanka struje ili grejanja, kao prva pomoć može vam poslužiti ova improvizovana grejalica napravljena od čajnih svećica i keramičke saksije. Pročitajte kako da je napravite za svega pet minuta.

Leto je definitivno iza nas, ne nazire se ni ono Miholjsko, ali to ne znači da treba da se zatvorimo u kuću i ne izlazimo napolje. Mi vam danas donosimo predloge za jesenje aktivnosti koje pored toga što su zabavne tope i kalorije.

Izađite napolje, vežbajte, sagorite kalorije i uživajte u jesenjem krajoliku.

1. Lagana vožnja biciklom

Ima li boljeg načina da uživate u jeseni od lagane vožnje biciklom? Vožnja biciklom je sjajan način da osnažite donji deo tela uključujući kvadricepse, listove i zadnjicu, a isto tako popravlja raspoloženje. Prema jednom istraživanju, dvadesetominutna vožnja biciklom može pomći da smanjite anksioznost i popravite raspoloženje.

Tokom jedne lagane vožnje možete sagoreti između 236 i 281 kalorije.

2. Fudbal/ragbi

Izvucite celu porodicu ili grupu prijatelja napolje u obližnji park i zaigrajte fudbal ili ragbi. Pored toga što je odlična vežba ovaj mali izlet može i da vas još više zbliži sa vašom porodicom i prijateljima. Igranjem fudbala i ragbija možete sagoreti između 472-563 kalorije.

3. Sakupljajte opalo lišće

Napravite pravu malu akciju u vašem dvorištu i organizujte sakupljanje opalog lišća. Ova aktivnost može predstavljati vežbanje celog tela jer uključuje, podizanje, saginajanje, čučnjeve i još štošta, a na ovaj način trošite od 236-281 kalorija.

jahanje

4. Jahanje

Jahanje je u stvari najbolja jesenja aktivnost. To je lagana fizička aktivnost u kojoj možete uživati pre nego nastupe velike hladnoće. Pomaže vam da osnažite noge i mišiće, a jedan sat jahanja može da sagori od 384-457 kalorija.

5. Trčanje

Trčanje je uvek sjajan način da izgubimo višak kilograma, a njime se možemo baviti gotovo tokom cele godine. Jesen je u stvari najidealnija za trčanje napolju jer nije niti prevruće niti prehladno. Trčanje poboljšava zdravlje srca i podiže nivo dobrog holesterola te snižava povišen krvni pritisak.

Jednočasovno lagano trčanje skida nam od 472-563 kalorije.

Uživajte u bojama  jeseni i topite masne naslage.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar