Menu 

Skidanje trudničkih kilograma može biti problem usled manjka motivacije odnosno nemanja vremena. Retko kojoj mladoj mami od ruke polazi da nađe vreme i energiju za skidanje nakupljenih kilograma pored 24-časovnog posla koje ima oko svoje bebe.

Probajte ova tri zabavna načina, koja će vam sigurno pomoći pri skidanju trudničkih kilograma.

Kao što smo i dosad pisali nikako ne počinjite sa vežbom, pre navršenih šest nedelja nakon poroda i pre konsultacije sa vašim lekarom. Kad ste to sve rešili krenite u akciju.

Za početak možete polako da praktikujete brzo hodanje sa kolicima, a svakodnevno kako što više budete ulazili u formu ubrzavajte ritam dok ne dođete do tačke kad ćete moći pretrčati od kuće do parka, gurajući kolica. Isto tako dok vaša beba mirno spava na čistom vazduhu vi možete raditi vežbe istezanja.

Otvorite klub skidanja trudničkih kilograma

Trudničkih kilograma

U svetu je neko došao na ideju da u program rešavanja trudničkih kilograma uključi i bebe, pa tako imamo časove vežbanja za mame i bebe. Ovi časovi uključuju vežbe za sve mišićne grupe, radi se na jačanju snage, kardio vežbama, ravnoteži… Za ovakav tip vežbanja trebalo bi da pričekate najmanje tri meseca posle poroda, jer su veoma intenzivne. Jedan tipični ovakav čas počinje sa zagrevanjem za vreme koga mama drži bebu u kengur nosiljci na leđima ili na grudima. Zatim se rade lagane vežbe istezanja i čučnjevi, ali samo one koje možete raditi dok nosite bebu, a zatim bebu spremite na sigurno mesto ili na pod i radite kardio vežbe i sve završite sa istezanjem. Ako u vašem gradu ne postoje ovakvi časovi probajte ove vežbe izvoditi sami u vašem domu ili obližnjem parku. Uključite i svoje drugarice. Napravite svoj mali „mama i beba“ fitnes klub.

Trudničkih kilograma2

Na kraju, još jedan veoma zabavan način da se rešite trudničkih kilograma jeste vožnja biciklom, naravno zajedno sa bebom. Ovo možete praktikovati samo ako je beba dovoljno velika da sedi u sedalici na biciklu ili ako nabavite posebnu prikolicu u kojoj beba može da leži i potpuno je zaštićena od vremenskih neprilika, kao u malom šatoru. Nemojte preterivati, ići predaleko od naseljenog mesta ili stazama koje su neravne i nesigurne. Za početak možete kružiti kroz vašu ulicu ili obližnji park dok beba malo ne poraste da krenete u zajedničku avanturu.

Ako nikako ne nalazite vremena za vežbanje probajte ove vežbe koje traju samo 7 minuta.

Kako ste se vi borili protiv trudničkih kilograma?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar