Menu 

Ako vam je teško da izgubite kilograme zbog svog pretrpanog poslovnog rasporeda, imamo dobre vijesti za vas. Pročitajte šta smo saznali.

Samo 20 minuta vježbi dokazano poboljšava vaš metabolizam. Istraživanja su pokazala da sa samo 2.5 minute intenzivnog vježbanja možete ubrzati sagorijevanje kalorija tokom dana. Saznajte kako možete tih par minuta najbolje iskoristiti. Donosimo vam vježbe za prezaposlene ljude.

mountain1Ove vježbe izvodite punom snagom i predanošću, iako se radi samo o 2 ili 3 minute aktivnosti. (Ovdje pogledajte šta možete uraditi ako imate 10 minuta slobodno za vježbanje)

Zvijezda skok – radite ih bilo gdje, bar na par sekundi.

Mountain climbers – vježba „penjanje na planinu“. Ovi kardio pokreti jačaju noge i trbušne mišiće. (Pogledajte sliku)

Burpees – vježbom „legionari“ brzo mijenjate položaj iz stajanja u čučanje, što je izazov za vaše mišiće. Bar par sekundi.

Trčanje uz stepenice – radite mnogo? Vjerujemo, ali to ne znači da u firmi morate svugdje ići liftom. Koristite stepenice, potrčite malo, neka krv „proradi“. (Saznajte koje još vježbe možete raditi na poslu)

Iskoraci – ojačajte leđa i noge sa par iskoraka. Svaka sekunda će značiti.

Šta god da od ovog odaberete (bilo koje kombinacije) važno je da ne stajete ni jednom u toku 2.5 ili 3 minute. Naravno, od ovih vježbi ne možete očekivati da vam pomognu da smršate ili da vam oblikuju liniju. Međutim, važne su, jer mogu da spriječe ukočenost, koja se javlja zbog dugotrajnog sjedenja, ali druge i slične posljedice kancelarijskog posla. Ipak, pokušajte da pronađete vremena za vježbanje, jer vam to može pomoći i da ubrzate posao. Bićete relaksirani, snažniji, bistrije ćete razmišljati. Neka vam prvi cilj bude 150 minuta vježbi sedmično.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar