Menu 

Svakodnevne obaveze i aktivnosti mogu nam pomoći da ubrzamo metabolizam i telo pretvorimo u pravu malu mašinu za sagorevanje neželjenih masti. Evo nekoliko malih i zabavnih načina da izgubite i više od sto kalorija.

Plešite!

Vežbanje ne mora biti dosadno i monotono, pustite malu “plejlistu” od svega 4 omiljene pesme i mrdajte kukovima. 10-15 minuta plesa u kućnoj atmosferi može da sagori u proseku 100 kalorija.

Šoping

Evo savršenog izgovora kad sledeći put krenete u kupovinu. Šetnja po buticima u trajanju od svega 40 minuta pomoćiće vam da sagorite 100 kalorija. A koja to žena završava šoping za svega sat vremena?!

Radovi u bašti

Ulepšaćete vaše dvorište, a uz to ćete sagoreti kalorije. Može li bolja kombinacija? Svega 20 minuta laganog rada oko cveća i bašte pomoći će vam da izgubite 100 kalorija. Lopatice u ruke, pa u akciju!

Selidba

Sledeći put kad vas prijatelji pozovu da im pomognete u selidbi, nemojte odbiti. Ovo vam je savršena prilika da sagorite malo masti, plus pomoći ćete prijatelju. Za samo 20 minuta podizanja i prenošenja stvari gubite 100 kalorija.

Kratke vežbe

Dinamične vežbe u intervalima su dovoljan način da sagorite maksimalan broj kalorija u minimalnom roku. Ovo su veoma intenzivne, ali kratke vežbe i vreme će proleteti.

Jumping jacks: 20 sekundi

Odmor: 10 sekundi

Visoko podizanje koljena: 20 sekundi

Odmor: 10 sekundi

Preskakanje konopca: 20 sekundi

Odmor: 10 sekundi

Ponovite 9 puta i izgubićete 100 kalorija.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar