Menu 

Evo još jednog vaskršnjeg projekta koji volimo. Napravite jaja od pahuljica, kornfleksa ili rižinih i napunite ih bombonama.

Ovo je recept kao stvoren za mališane i vaše male goste, koji obožavaju vaskršnje veselje. Zapakujte ova jaja u celofan i zavežite mašnicom, pa poklanjanjte deci kada dođu na vrata da se kucaju jajima.

jaja od zitarica 1

Ideju sa uputstvima smo pronašli na sjatu Instructables gde je recept postavio korisnik sa bloga Craftknowitall. Na fotografijama možete da vidite kako su to uradili na sjatu Sheknows i jedan primer sa Pinteresta.

jaja od zitarica 4Materijal i sastojci:

  • Hrskave rižine pahuljice ili neke slične (ili mrvljeni, usitnjeni kornfleks)
  • Penaste bombone (marshmallows)
  • Puter
  • Ulje
  • Plastična jaja
  • Sitne bombone po izboru

Ovalnu posudu malo premažite uljem, pa u nju stavite 6 šolja (od 250 ml) rižinih pahuljica (ili blago izmrvljenih kukuruznih). Ostavite sa strane.

U šerpi na srednjoj temperaturi pomešajte 2 kašike putera i 4 šolje mini penastih bombona (ili 38 do 40 većih). Zagrejavajte i mešajte dok se penaste bombone ne istope.

Uspite tu mešavinu u rižine pahuljice i dobro izmešajte. Čistim i nauljenim rukama obložite unutrašnjost svakog plastičnog jajeta uljem ili premažite puterom.

jaja od zitarica 2

Jedan deo jajeta ispunite sa malo mešavine sa pahuljicama i napravite udubljenje (kao na fotografijama), pa unutra stavite par bombonica. Isto napravite i sa drugim delom jajeta (i u njega možete staviti bombonice, ali nije obavezno). Spojite polovine, pritisinite, zatvorite jaje.

Otvorite plastično jaje, izvadite dobijeno jaje od pahuljica i ostavite sa strane da se stvrdne. Ponavljajte postupak sa ostatkom smese i pravite jaja dok je ne potrošite, ali se trudite da budete brzi, jer će se smesa sa pahuljicama stvrdnuti, pa će vam biti teško da je oblikujete.

jaja od zitarica 3

Trebali biste dobiti 24 jajeta. Možete umesto običnih koristiti i pahuljice u boji. Slatko, zar ne?

Recept
Ime Recepta
Jaja od pahuljica punjena bombonama
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 34 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Serotonin

    Fina ideja, mada ova poslednja slika deluje kao slika sa deponije papira.

Napišite komentar

Zdravlje

Terapija ćutanjem ima dugu tradiciju u istočnjačkoj kulturi, ali, u zadnje vrijeme, postaje sve popularnija u društvu e-mailova, mobilnih telefona, užurbanosti, stresa. Piši! Širi dalje!