Menu 

Volite puslice, keksiće napravljene od tučenih belanaca? U pretpraznično vreme predlažemo vam da naparavite zelene puslice u obliku novogodišnje jelke.

Recept za puslice koje će vaši klinci jednostavno obožavati pronašli smo na Makebakecelebrate blogu.

Potreban materijal:

  • 4 belanca
  • 1 1/3 šolje šećera
  • ¼ kašike soli
  • Malo sirćeta
  • Zelena prehrambena boja

puslica

Uključite rernu da se zagreje između 65 i 75 C. Odvojite belanca od žumanaca i ostavite da se belanca zagreju na sobnoj temperaturi. Belanca mutite mikserom dok ne postanu penasta, dodajte so i malo sirćeta pa mutite sedam minuta dok ne postanu čvrsta, zatim malo po malo dodavajte šećer pa mutite još sedam minuta da postanu sjajna i čvrsta.

puslica2

U belanca zatim dodajte zelenu prehrambenu boju i mutite da postane zelena. Sipajte pripremljenu meringu u špric za ukrašavanje i istiskajte na pleh za pečenje obložen papirom tako da prvo istisnete široki krug, na njega istisnete malo manji i na vfh istisnete najmanj, onosno špic.

puslica3

Kad ste napravili sve jelke, stavite ih da se peku u rerni 2 sata, a kad su gotove ukrasite ih zvezdicama i šarenim mrvicama.

Recept
Ime Recepta
Puslice u obliku jelke
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 23 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jeste li čuli za maca prah o kome se priča uglavnom u superlativima kad su u pitanju njegova lekovita svojstva? Ukoliko ste sumnjičavi i mislite da su to sve priče za malu decu mi...