Menu 

Volite puslice, keksiće napravljene od tučenih belanaca? U pretpraznično vreme predlažemo vam da naparavite zelene puslice u obliku novogodišnje jelke.

Recept za puslice koje će vaši klinci jednostavno obožavati pronašli smo na Makebakecelebrate blogu.

Potreban materijal:

  • 4 belanca
  • 1 1/3 šolje šećera
  • ¼ kašike soli
  • Malo sirćeta
  • Zelena prehrambena boja

puslica

Uključite rernu da se zagreje između 65 i 75 C. Odvojite belanca od žumanaca i ostavite da se belanca zagreju na sobnoj temperaturi. Belanca mutite mikserom dok ne postanu penasta, dodajte so i malo sirćeta pa mutite sedam minuta dok ne postanu čvrsta, zatim malo po malo dodavajte šećer pa mutite još sedam minuta da postanu sjajna i čvrsta.

puslica2

U belanca zatim dodajte zelenu prehrambenu boju i mutite da postane zelena. Sipajte pripremljenu meringu u špric za ukrašavanje i istiskajte na pleh za pečenje obložen papirom tako da prvo istisnete široki krug, na njega istisnete malo manji i na vfh istisnete najmanj, onosno špic.

puslica3

Kad ste napravili sve jelke, stavite ih da se peku u rerni 2 sata, a kad su gotove ukrasite ih zvezdicama i šarenim mrvicama.

Recept
Ime Recepta
Puslice u obliku jelke
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 23 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Kada vam kažemo da popravite držanje ne mislimo tu samo na bolji izgled, već na vaše zdravlje. Evo kako može ovim navikama smanjiti i bolove u leđima. Piši! Širi dalje!