Menu 

Nema čekanja – pozovite sladoled na sto odmah. Topli dani ga zovu. Počnite sa ovim – sladoled sa kokos karamel keskićima.

Ako volite kokos i karamelu ovo će biti ledena ljubav na prvi zalogaj. U originalnom receptu koji smo pronašli na blogu Mybakingaddiction korišćeni su takozvani samoa keksići (za koje recept možete pronaći u tekstu Čokoladni karamel keksići), ali vi možete upotrebiti bilo koje čokoladne kokos keksiće. Sa ovim receptom dobićete 6 sladoleda iz kalupa.

Sastojci:sladoled keksici puding 2

  • 1 šolja (od 250 ml) napravljenog pudinga od kokosa ili vanilije
  • 3/4 šolje mleka
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 3 samoa keksića, iseckana, iskomadana (ili 4 standardna kokos čokoladna keksića)
  • Otopljena čokolada (ili čokoladni preliv)
  • ½ šolje kokosa
  • Plastični kalupi za sladoled na štapiću

U posudi pomešajte puding, mleko, vanilu – dok se sastojci ne sjedine. Sipajte smesu u kalupe, ali samo do pola i stavite u zamrzivač da se u potpunosti zamrzne. Izvadite iz zamrzivača, ubacite malo iskomadanih keksića (oko 2 kašičice), pa ih viljuškom utisnite u zamrznutu smesu sa pudingom (ako je potrebno sačekajte da se površinski deo malo odmrzne). Uspite preko keksića još smese sa pudingom – da napunite kalup, insertujte štapiće i stavite u zamrzivač na nekoliko sati – najbolje preko noći.

Zamrznuti sladoled sledeći dan umočite u otopljenu čokoladu ili pospite čokoladnim prelivom, pa samo vrh pospite kokosom.

Pročitajte i recept Sladoled sa breskvama i komadićima cimeta.

Recept
Ime Recepta
Sladoled sa kokos karamel keksićima
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 23 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Jagode i banane? Možete samo reći mmmm. Ovo ukusno pecivo uvek možete preliti pudingom, šlagom ili bilo kojim slatkim „dresingom“. Recept