Menu 

Srca u kapkejksima ili skrivena srca nije teško napraviti. Donosimo detaljna uputstva i video sa objašnjenjem.

Iako početnicima deluje kao čudo, umeće samo za majstore – otkrićemo vam nešto: nije teško biti majstor, samo treba znati prave trikove. I dobar mađioničar je hvaljen jer ima dobre trikove. Budite i vi mađioničar u svojoj kuhinji sa Lifepressom.

priprema kapkejksaPriprema kore za srca

Napravite standardnu smesu za kapkejkse (belu) i pripremite prirodnu ili veštačku jestivu boju za hranu po izboru. Nek vam smesa samo bude malo ređa, recepte potražite u tekstovima – Kapkejksi sa ukusom leta (standardan recept) i Kapkejksi sa šampanjcem (svečaniji recept). Naravno, iz ovih recepata vam treba samo smesa za testo, mada posle ih možete ukrasiti kremom po želji.

Od dobijene smese izdvojite 1/3, a preostale 2/3 smese pokrijte plastičnom folijom  i ostavite sa strane. U izdvojenu 1/3 smese dodajte boju za hranu (ružičastu, crvenu ili neku koja će se lepo videti u belim kapkejksima). Izmešajte dobro, pa smesu uspite u manju nauljenu tepsiju. (Pazite samo da tepsija ne bude prevelika ili premala, jer će vam i srca onda biti ili pretanka ili predebela. (Neka testo pokrije oko 2 centimetara u visinu). U videu ćete naći detalje.

Obojeno testo pecite u rerni na temperaturi koja je navedena u receptu za kapkejkse. Izvadite ih tek nešto malo ranije nego što je navedeno u receptu. Ostavite koru da se ohladi. Uz pomoć modlica, sekača za kolače u obliku srca izrezujte oblike (umesto srca to mogu biti i krugovi, zvezdice, …). Srca stavite u frižider na pola sata ili čak i zamrzivač (tako kada se budu pekli ponovo u sredini kapkejksa, neće se prepeći).

Sastavljanje

U kalupe za mafine stavite korpice i u svaki uspite malo bele smese (1/3 kalupa) – od one 2/3 osnovne koju ste ostavili sa strane. U svaki kalup stavite po jedno srce – sve stavite uspravno i okrenute na istu stranu (upamtite kako ste ih namestili). Preko srca stavite još malo bele smese (da pokrije srce) – najbolje bi bilo da srce stoji tačno u sredini smese – upamtite – kapkejksi će narasti.

kapkejk srce u sredini

http://makebakecelebrate.com/heart-filled-cupcakes-for-two/

Kalup za mafine pokrijte aluminijumskom folijom (da se srca ne bi ispekla previše, jer su već polupečena). Tako će se kapkejksi peći ravnomerno sa svih strana. Pecite ih puno vreme – kako je navedeno u receptu. Kada ih izvadite važno je da označite na samim kapkejksima kako vam stoje srca, da znate kada budete rezali kolačiće. Savetujemo da povučete liniju topljenom čokoladom u pravcu u kom su postavljena srca. Režete ih posle, kada se ohlade duž te linije i onda će se na preseku videti srce.

Recept
Ime Recepta
Kako da napravite srca u kapkejksima
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 7 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Milica Krstic

    Extra. Za dan zaljubljenih.

Napišite komentar