Menu 

Ove zanimljive omote može koristiti kada pravite male zakuske, kanapee, takozvani “finger food”. Lako ih je napraviti, a zanimljiv su dodatak vašoj listi kulinarskih umeća.

Pisali smo kako da ih pravite od voća (pogledajte tekst Zdravi slatkiši od voća), a ovaj put ćemo vas uputiti kako da ih napravite s povrćem za slana, ali i slatka jela.

Prave se na sličan način kao i jestivi papir od voća, a obično je u pitanju povrće poput bundeve, paradajza ili mešano povrće. Kuvano povrće ispasirate i procedite. Smesi dodajete začine.

paradajz rollsJestivi papir od mešanog povrća

  1. 2 šolje oguljenog, iseckanog paradajza
  2. 1 manji crveni luk, naseckan
  3. 1/4 šolje naseckanog celera
  4. So

Kuvajte sve na nižoj temperaturi u poklopljenoj šerpi 15 do 20 minuta. Ispasirajte i/ili procedite kroz cedeljku. Kuvajte smesu dok se ne zugusne. Rasporedite smesu tanko na pleh na blago nauljeni papir za pečenje. Pecite/sušite na 60C nekoliko sati. Možete i rernu ostaviti malo otvorenu. Vaš jestivi papir je spreman kada više nije lepljiv na dodir. Tople ih režite na trakice i zarolajte.

Bundeva

Za “papir” od bundeve treba vam:

  1. 2 šolje bundeve iz konzerve ili 2 šolje sveže, skuhane i ispasirane
  2. 1/2 šolje meda
  3. 1/4 kašičice cimeta
  4. 1/8 kašičice muškatnog oraščića
  5. 1/8 kašičice karanfilića u prahu

Izmiksajte sve sastojke dobro. Rasporedite smesu tanko na pleh na malo nauljeni papir za pečenje. Sušite na 60C kao i u prvom receptu.

Paradajz

Ogulite sveži zreli paradajz i izrežite ga na kockice. Kuvajte na nižoj temperaturi u poklopljenoj šerpi 15 do 20 minuta. Procedite kroz gazu ili cedeljku. Smesu kuvajte u električnoj tavi za pizzu ili u dubljem tiganju. Dodajte so i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi dok se ne zgusne. Kada je smesa spremna rasporedite je na pleh i sušite kao i u prethodna druga dva recepta na 60C.

Recept
Ime Recepta
Napravite jestivi papir s povrćem
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 6 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Jagode i banane? Možete samo reći mmmm. Ovo ukusno pecivo uvek možete preliti pudingom, šlagom ili bilo kojim slatkim „dresingom“. Recept