Menu 

Ako uprkos trudu i pažljivom praćenju recepta vaši keksići sa komadićima čokolade nikada ne ispadnu dovoljno dobri onda bi trebalo da pročitate savete i smernice pomoću kojih će vam keksići sa komadićima čokolade uvek ispasti savršeno.

Pečenje kolača je nauka i tu ne možete preterano eksperimentsati i da bi vam kolači uspeli treba slepo da se pridržavate recepta. Mi vam donosimo najčešće greške koje ljudi prave kad je u pitanju pečenje keksića i savete kako da ih ispravite.

Ne pecite keksiće predugo. Što duže keksiće držite u rerni to će se više isušiti i nećete dobiti željeni rezultat osim ako želite ekstra hrskave keksiće.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pripazite na količinu brašna. Brašno je ono što pridržava strukturu keksića i kada nema dovoljno brašna u testu keksići će se previše raširiti i neće se moći dobro ispeći. Veoma je važno da koristite tačnu količinu brašna koja je navedena u receptu. Keksići neće biti dobri ni ako stavite previše brašna pa smesa bude previše kompaktna. To će keksiće napraviti previše tvrdima.

Nemojte koristiti samo beli šećer. Smeđi šećer je kombinacija belog šećera i melase, sadrži veće količine vode i keksima daje potrebnu vlažnost što je veoma važno. Gledajte da uvek mešate beli i smeđi šećer.

Prevruća rerna. Optimalna temperatura rerne za pečenje kolačića bi trebalo da bude oko 175C i to je sasvim dovoljno. Previsoka temperatura u rerni ubrzava proces pečenja što kao rezultat ima suve i u većini slučajeva zagorele kekse.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Da rezimiramo, da bi keksići ispali savršeni baš svaki put, treba da pažljivo pratite recept, pečete ih najviše 10 minuta na 175C i sigurno ćete dobiti najbolje keksiće na svetu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar