Menu 

Gotovo smo sigurni da se većini vas svake godine dešava ista priča – odlučite da nećete preterivati sa pečenjem kolača za praznike i na kraju završite kao rob kuhinje dok se drugi druže i zabavljaju. Ove godine vreme je za promene, a mi vam donosimo korisne savete koji će vam olakšati pripremu prazničnih delicija.

Ma koliko posla oduzimalo, moramo priznati da pečenje kolača za Božić i Novu godinu budi neki poseban, sasvim čaroban duh, ali treba biti iskren i priznati da zahteva stvarno puno vremena i truda. Ove godine budite nešto organizovaniji da sve protekne lakše i brže. Sigurni smo da će vam naši saveti dobro doći.

Pripremite dva seta pribora za merenje, jedan za suve drugi za mokre sastojke.

Ako treba da izmerite nešto lepljivo poput melase ili meda, posudu za merenje pre toga premažite sa malo ulja pa će lakše izaći i nećete morati prati posudu odmah.

9242358973_22063319ca_z

Ako ste zaboravili izvaditi jaja iz frižidera, a recept zahteva jaja sobne temperature, jednostavno spustite jaja u ljusci u veoma toplu vou na pet minuta i vaš problem je rešen.

Noć pre prečenja kolača izvadite puter iz frižider, to će vam uveliko olakšati posao.

Biskvite uvek pecite na masnom papiru, jer na taj način nećete morati prati tepsije nakon svakog pečenja.

6287693811_4bb1cb5f4c_z

Ako kolačiće prvo želite oblikovati, a kasnije peći, prvo ih poslažite na tacnu, zamrznite, a zatim stavite u kesu ili teglicu i vratite u zamrzivač. Nema potrebe da ih odmrzavate pre pečenja.

Za ukrašavanje nabavite jednokratne kese, to će vam uštedeti puno vremena kad je u pitanju pranje.

Za bojenje krema, koristite jestive boje u gelu, koje se ne rastapaju u kremi i boja im je intenzivnija

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar