Menu 

Hamburger se oduvek smatra brzom, nezdravom i kaloričnom hranom koju bi trebalo izbegavati u širokom luku. Ipak postoji nekoliko veoma jednostavnih načina pomoću kojih hamburger možete učiniti zdravijim jelom.

Ako ste ljubitelji hamburgera i on je vaša slaba tačka, ovi saveti će vas i te kako obradovati i odmah da vam kažemo vaša omiljena hrana pomoću ovih trikova neće izgubiti na svom ukusu, samo će postati zdravija.

Krenimo redom

http://www.dreamstime.com/stock-photos-hamburger-bun-white-background-image43104993

Hleb – ako standardnu zemičku zamenite onom napravljenom od brašna celovitih žitarica automatski ćete smanjiti unos kalorija za 25.

Salata – kad su u pitanju svi oni divni i ukusni začini i salatice koje stavljamo u hamburger nećete pogrešiti ako stavite grilovano povrće, sveži paradajz, kisele krastavce, a jednostavno izbacite hrskavu slaninu.

Pljeskavica – Najbolje bi bilo da pljeskavicu pripremate sami i to od malo posnijeg mesa ko što je ćuretina, piletina ili teletina. Meso samlejite, lagano začinite, oblikujte i pecite.

Začini – kao sjajna zamena za kečap, majonez ili senf izgnječite jedan avokado, posolite, pobiberite i sipajte malo maslinovog ulja pa premažite zemičku. Pored toga što će vašem hamburgeru dati poseban ukus avokado i maslinovo ulje će vam obezbediti i zdrave masti koje čuvaju srce.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-avocado-dip-basil-fresh-image42503968

Sir – kad je u pitanju sir prvo i osnovno pravilo je da ne koristite tost sir u listićima koji je prepun kalorija i nezdravih sastojaka. Umesto tost sira birajte kvalitetnije vrste sa manjim procentom masnoće.

Uz ovih nekoliko jednostavnih saveta u vašoj omiljenoj brzoj hrani moći ćete uživati bez griže savesti.

Sviđa nam se
Autor
Zamrzavanje mlečnih proizvoda
Datum
Ime
Zdraviji hamburger
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar