Menu 

Jesen je zaista uzela zamah i već danima „uživamo“ u klasičnom jesenjem vremenu, prohladnom i sa puno padavina. Ono što svakako volimo u vezi jeseni jesu njeni divni plodovi koji su preplavili naše tržnice, a među njima caruje muskatna tikva. Evo kako da kuvate sa ovom divnom namirnicom.

Muskatna ali i sve ostale vrste bundeva su veoma povoljne, a možete ih iskoristiti na mnoštvo različitih načina i u kombinaciji sa raznim namirnicama. Muskatna tikva je doduše jedna od najjednostavnijih za pripremu, a mi vam donosimo nekoliko smernica koje će tu pripremu dodatno olakšati.

8705508685_d16308106b_z

Da biste lakše ogulili tikvu koristite kuvarski nož i presecite je na dva dela, ali horizonatlno, a nakon toga širi deo presecite na dva dela, ali vertikalno.

Sad je vreme da kašikom očistite sve semenke i pulpu pre nego se bacite na guljenje kore. Semenke nikako nemojte bacati već ih operite, posušite i krato pecite u rerni da se osuše i dobićete sjajne grickalice.

Tikvu ćete najlakše oguliti pomoću oštrog noža za čišćenje krompira. Njena koža je dovoljno mekana da to obavite brzo i bez ikakvog napora. Ako pak nemate nož za guljnje, postavite komade vertikalno na radnu površinu pa koru skidajte malim nožićem.

Nakon toga tikvu isecite na jednake kocke i pripremajte onako kako najviše volite. Spustite ih u kipuću slanu vodu za pire, dodajte ih u neku supu ili čorbicu ili poslažite na pleh i pecite ako ćete je koristiti za neka slatka jela, pite ili kolače.

Pogledajte i video kako na najlakši način da ogulite muskatnu tikvu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar