Menu 

Ako iz bilo kog razloga ne smete ili ne želite da koristite jaja kada pripremate razne poslastice, kolače, ali i neka slana jela onda će vam dobro doći informacija čime sve možete da zamenite jaja u receptima.

Banana. Koristite oko 1/4 šolje pirea od banane, odnosno pola banane umetso jednog belanceta u kolačima. Ova zamena može vašoj poslastici dati blag ukus banane, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem posebno ako ste ljubitelj.

7299919416_9ea5424335_z

Semenke lana. Verovali ili ne, semenke lana se bez problema mogu koristiti kao zamena za jaja. Jednostavno pomešajte jednu kašiku mlevenih semenki lana sa tri kašike vode i ostavite da lan upije svu tečnost. Ovu količinu koristite kao zamenu za jedno jaje.

Biljno ulje. U većini recepata 1/4 šolje ulja može biti zamena za jedno jaje kod pečenja kolača. Isto tako ako vam fali jaja, dodajte samo ovu količinu ulja i vaš problem će biti rešen, a kolači ukusni kao i svakog puta.

Voda, ulje i prašak za pecivo. Pomešajte dve kašike vode, jednu kašičicu ulja i dve kašičice praška za pecivo. Ovu količinu koristite kao zamenu za jedno jaje. Kada ovu smesu koristite za pečenje keksića imaće identično delovanje kao i jaje i niko neće primetiti da ste koristili zamenu.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Kaća

    Ja obično koristim lan, tj. vodu natopljenog lana, mada ako u receptu imate samo par jaja onda i ne morati nikakvu zamenu :)

Napišite komentar