Menu 

U toplijim danima nema ništa lepše od piknika u prirodi sa porodicom i prijateljima. Misleći da će nešto zafaliti ljudi u većini slučajeva ponesu i šta treba i šta ne treba. Evo nekoliko saveta šta od hrane nikako ne biste trebali nositi na piknik.

Za početak izostavite gazirana i pića puna šećera koja su veoma lepljiva i mogu napraviti nered ako se prospu. Pored toga bubice ih obožavaju, a neželjene goste ne želimo.

Čokoladu definitivno ne nosite na izlete, jer bi na suncu mogla da se istopi i napravi veliki nered. Ako klinci insistiraju na slatkišima ponesite proteinske pločice na bazi žitarica i suvog voća, svakako je i zdravije.

Ako je vreme toplo nikako ne pakujte lako kvarljivu hranu, posebno ne u kojoj ima jaja i majoneze da ne biste izazvali trovanje hranom. Salatu začinite sa malo ulja i začina, bez teških preliva.

Hrana koja se teško jede bez pribora ne bi trebalo da bude deo vaše piknik korpe. Tvrdi sirevi, veliki komadi mesa, voće za klince. Pre nego krenete sve isecite na zalogaje.

Mekano voće kao što su breskve i banane još na putu do samog odredišta mogu da se pretvore u kašu zato ih izostavite kao i svu hranu koja je previše masna. Uzmite u obzir da tamo gde idete nećete imati dovoljno vode za pranje ruku i umivanje. I obavezno ponesite brdo vlažnih maramica, posebno ako imate decu.

Sviđa nam se
Autor
Šta ne treba da nosite na piknik
Datum
Ime
Čokoladu, slatkiše i gazirana pića ne nosite na izlet
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar