Menu 

Iako možda ne zvuči ukusno, vegani se kunu da je čips od spanaća odlična grickalica. Jednostavno ga je napraviti, a trebaju vam samo četiri sastojka.

spanac cips 2Pisali smo kako da napravite čips od kelja (Napravite čips od kelja!), ali i druge grickalice od povrća (Čips od povrća sa sosom od peršuna).

Recept smo pronašli na zanimljivom blogu Rabbitfoodformybunnyteeth. Ova ekstra zdrava grickalica ima vrlo malo kalorija, a puna je vitamina i minerala.

Inače, spanać je odlična hrana za popravljanje gvožđa, pun je vitamina C, E, beta-karotena, magnezijuma, …

Sastojci:

  • 2 velike šake spanaća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike italijanske mešavine začina ili neke slične
  • Malo soli

Zagrejte rernu na 180C. Spanać pripremite, operite listove i ostavite da se malo osuše. Utrljajte na njih maslinovo ulje (sa obe strane) – da budu u potpunosti pokriveni, premazani uljem. Pospite mešavinom začina i solju (po želji). Poredajte listove na tepsiju oboloženu papirom za pečenje, ali tako da se listovi ne dodiruju. Pecite 10-tak minuta dok ne postanu hrskavi.

spanac cips 3

Recept
Ime Recepta
Čips od spanaća – posna grickalica
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 70 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...