Menu 

Limoncello je poznati italijanski liker, koji se tamo pravi i konzumira vekovima. Ovaj liker je tradicija Južne Italije, a pije se uglavnom kao digestiv, posle večere. Mi vas naravno učimo kako da napravite limonccelo u svom domu.

Praviti likere uvek zvuči komplikovano, ali kad je u pitanju ovaj liker od limuna to nije slučaj, bićete iznenađeni koliko ga je jednostavno napraviti, a ukus je senzacionalan.

Sve što vam je potrebno:

Kora od 6-7 organskih limuna

1 l votke

5 šolja vode

3 šolje šećera

Limun ogulite, a koru stavite u malo veću teglu. Za guljenje limuna najbolje bi bilo da koristite guljač za krompir, jer ćete tako izbeći da zahvatite i onaj beli, gorki deo limunove korice. U teglu nakon korice dodajte alkohol, sve dobro promešajte, poklopite i ostavite da stoji 7 dana.

Šesti dan, zakuvajte vodu i unutra dodajte šećer, pa kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi i zgusne. Slatki sirup ostavite da se hladi preko noći. Sedmi dan procedite votku od limunovih korica, a u votku dodajte sirup i dobro promešajte. Poslužite hladno.

Ovako pripremljen liker možete čuvati i do dve godine. Recept za “Osvežavajući koktel od mente” vas takođe čeka.

Recept
Ime Recepta
Napravite Limoncello, unesite dašak Italije
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 41 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
9 komentara
 1. Dušan Pilipović

  Negde sam video recept sa domaćom šljivovicom, šta mislite o tome? Nalik na višnjevaču? Da li period držanja kore u alkoholu menja ukus?
  Ovih dana ću napraviti svoju verziju, a ubrzo zatim dodati u koktele koje obožavam da pravim i polako formiram svoj kućni cocktail bar :)
  Evo spiska koji sam skoro pravio
  http://beleske.com/8-najpopularnijih-koktela-i-kako-da-ih-sami-spremite/

 2. Sonja Martinovic

  Orahovača – vrlo korisna jer u soli koju jedemo više NEMA joda koji je neophodan za naš metabolizam.Aronija (prethodna komentatorka) je verovatno mislila na tinkturu od belog luka i alkohola koja se posle 3 denelje uzima u kapima i predstavlja najbolje sredstvo za čišćenje krvnih sudova od štetnih naslaga ! Verujem da je mislila na to a ne na pasulj sa belim lukom:)

 3. Aronia Aronis Serbia

  … od belog luka i pasulja gradistanca … OH ! ;-)

 4. Ana Projovic

  Ekstra mesto sa ekstra kvalitetima

 5. Gordana Vuk

  maraskino

 6. Jasna Petrik

  od zelenih orasa

 7. Snjezana Isakovic

  od visanja i ljubicica

 8. Edit Szabo

  minden ami hazi sreretem

 9. Suzana Selecanin

  Ohh, “limoncello” – nice! :-)

Napišite komentar