Menu 

Sljedeći put kada vam neko kaže da se od piva ne može napraviti koktel ili neki dobar miks, vi mu pokažite jedan od ovih osvježavajućih recepata.

  Limunada sa pivom

pivo2

U manjoj šerpi zagrijte ¾ šolje vode sa 1/2 šolje šećera. Kuhajte miješajući dok se šećer ne istopi. Rashladite, pa pomiješajte sa 3/4 šolje svježeg limunovog soka. Pivo sipajte u rashlađene čaše i u svaku čašu stavite ¼ smese šećera, vode i limuna.

Izvor : Martha Stewart

Crveno oko

pivo3

Za ovaj napitak vam treba: 30 ml votke, 180 ml rashlađenog soka od paradajza, 350 ml piva i 1 jaje. Votku uspite u rashlađenu kriglu, dodajte sok od paradajza. Otvorite flašu piva i sipajte je u kriglu i ostavite okrenutu da otiče u smjesu. Stavite jedno jaje u piće i pijte bez miješanja. 

Izvor:  WikiHow

Lubenica sa pivom

pivo4

Treba vam: 2,7 kg lubenice, bez kore, bez špica, isjeckane na kockice, 2 kašike šećera,1/4 šolje maraskino likera i 1,5 litra ohlađenog piva. Lubenicu izmiksajte u blenderu i procijedite kroz gazu. (Trebali biste dobiti oko 6 čaša soka). Dodajte šećer i miješajte dok se ne rastopi. Sve stavite u frižider da se rashladi. Rashlađeni sok stavite u veliku posudu, dodajte liker i pivo, pomiješajte i služite hladno.

Izvor: ZipList

Ljetno pivo pivo1

U blenderu izmrvite 4 šolje kockica leda, dodajte 180 ml koncentrisanog soka od limuna, 350 ml piva i 350 ml votke. Sve izmiksajte dobro i sipajte u rashlađene flaše.

Izvor: AllRecipes

Recept
Ime Recepta
Mešavine i kokteli sa pivom
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 9 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar