Menu 

Ruže od slanine vam možda na prvu izgledaju kao besmisleno jelo, ali kada ih spakujete u buket sigurno mogu oraspoložiti i nasmejati i najtužnijeg prijatelja.

Ovo jelo je namenjeno za sve one koji izrazito vole hranu i dekoracije sa hranom. Ruže od slanine možete poslužiti na tanjiru, na štapićima, ali nama se baš dopada kada ih upakujete u drške od plastičnih ruža. Kako se to radi na sajtu Instructables podelio je korisnik kaptaink_cg.

ruze od slanine 1

Prilikom pripreme samih ruža, tačnije slanine korišćeni su mini mafin kalupi, koji su probušeni na dnu, pa stavljeni u drugu rešetkastu tepsiju – da bi masnoća oticala iz kalupa. Međutim, mi vam savetujemo lakšu verziju – na tepsiju samo stavite žičanu rešetku, pa na nju poredajte slaninu da se peče. Pravićete ruže – urolanu slaninu, pa da bi stajale uspravno dok se peku najbolje ih je pričvrstiti tako što ćete kroz njih probosti dve čačkalice unakrsno.

Za ruže od slanine vam treba:

  • Kriške slanine
  • “Buket” plastičnih ruža
  • Vaza

ruze od slanine 2

Zagrejte rernu na 200C. Rasporedite kriške slanine na tepsiju ili tanjir, pa svaku umotajte kao na slici da dobijete oblik još ne procvetale ruže. Krenite od najšireg dela kriške prema tanjem. Ukoliko ih ne pečete u kalupima za mafine, već na žici kroz svaku ružu probodite po jednu ili dve čačkalice da se ne bi odmotale i da bi uspravno stajale.

ruze od slanine 3

Stavite žicu na tepsiju, pa na žicu poredajte “ruže”. Pecite u rerni 30 do 40 minuta. Za to vreme pripremite plastične ruže.

ruze od slanine 4Skinite latice sa stabljika, pa ih rastavite na delove. Odbacite latice, pa sastavite stabljiku kako je prikazano na slici. Bitno je da jedan deo stabljike bude malo izvišen, da biste na njega mogli staviti ružu od slanine.

(Preporučljivo je da ove plastične delove dobro operete deterdžentom i mlakom vodom).

Kada su ruže pečene stavite ih na papirne ubruse da uklonite višak masnoće. Kada se ohlade stavite ih na stabljike. Buket možete uviti i u ukrasnu foliju.

ruze od slanine 5

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar