Menu 

Mnogo je sitnica koje možete uraditi za sebe da bi se osećali dobro, zadovoljno i odmorno, a ono što je jako važno svo to zadovoljstvo odraziće se i na vašem vanjskom izgledu. Evo nekoliko saveta kako da negujete sebe i postignete unutrašnji mir i vanjsku lepotu.

To da lepota dolazi iznutra nije tek prazna fraza u kojoj nema ni malo istine. Ne postoji dovoljno dobra maskara ili puder, niti dovoljno skupa krema koja će učiniti da se osećate lepo i fenomenalo koliko to može zdravlje i unutrašnji mir. Da biste imali lepu kosu, zdravu kožu i nokte zaista prvo morate da se pozabavite opštim zdravljem svog organizma, a sve ostalo će doći samo. Evo šta sve treba da uradite za sebe.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Odmarajte se

Veoma je važno da imate dovoljno sati sna i odmora tokom dana. U današnje vreme malo je onih koji u pretrpanom rasporedu sebi mogu da priušte 7-8 sati sna što je velika greška i to će se s vremenom sigurno odraziti kako na vaše zdravlje tako i na vaš izgled. Pokušajte odlaziti u krevet svako veče u isto vreme i ujutro ustajte u isto vreme tako da vaše telo uđe u određeni ritam. Ako vam je tokom vikenda potrebno nešto više sati sna obavezno si ih priuštite.

Uzimanje suplemenata

Vašem telu je možda potrebna i nešto veća količina minerala, vitamina i nutrijenata, a suplementi su sjajan način da ih obezbedite svome telu. Nedostatak vitamina i minerala u organizmu se uglavnom pokaže na koži, kosi i noktima i nema nikakve koristi od redovnih odlazaka kod kozmetičara i trošenja mnogo para na preparate za kosu ako ne unosite dovoljne količine nutrijenata. Ako jednostavno ne stižete da svakog dana pomoću hrane unesete dovoljan broj vitamina posavetujte se sa lekarom i neka vam preporuči suplemente koje ćete uzimati svakog jutra.

Hidratacija

Jedna od najvažnijih stavki kako zdravlja tako i lepote je svakako dobra hidratacija organizma i bez toga svi vaši pokušaji su uzaludni. Iako većina stručnjaka i magazina preporučuju osam čaša vode dnevno istina je da vam je potrebno nešto malo više od toga da biste telu obezbedili dobru hidrataciju. Ženama je tokom dana potrebno oko devet čaša voda da bi sve u organizmu funkcionisalo kako treba. Voda potpomaže izlučivanje toksina iz organizma, poboljšava probavu i utiče na lep i zdrav izgled kože te sprečava pojavu bora.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Stavite stres pod kontrolu

Ovo je verovatno jedna od najtežih, ali veoma bitnih stavki koje su potrebne da biste se osećali dobro i izgledali lepo. Stres zaista može uticati na sve segmente našeg života, a višak stresa se prvo ocrta na licu. Jedan od sjajnih načina da se rešite stresa je redovno vežbanje i fizička aktivnost. Nije važno da li je u pitanju kratka šetnja, trčanje na duge staze, znojenje u teretani, joga, pilates, zumba ili nešto deseto važno je da se krećete. S druge strane barem 20 minuta vremena u toku dana odvojite samo za sebe, odvojeni od svih. Čitajte knjigu, meditirajte, pustite glasno muziku i zaplešite u kući da niko ne vidi.

Sve ove stavke trebalo bi da postanu deo vaše svakodnevne rutine, ne izuzetak i nešto što ćete kad “uhvatite vremena”. Odredite prioritete i ovoga puta stavite sebe na prvo mesto.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar