Menu 

Baš kao i kosa, trepavice se s godinama usled stalnog četkanja, nanošenja maskare i uvrtanja istanjuju, izgledaju siromašnije i ređe. Umesto da odmah potrčite u prodavnicu i kupite par veštačkih trepavica pokušajte im na prirodna način vratiti gustinu.

Guste i dugačke trepavice ženama zaista daju poseban izgled, lepo ukviruju oči i daju dozu drame u pogledu. S godinama se folikul trepavica baš kao i folikul kose istanjuje, proizvodi manje ili uopšte ne proizvodi nove trepavice. Na to, pored godina može uticati i način na koji tretiramo trepavice, loša ishrana, određeni lekovi. Sve to može doprineti opadanju trepavica i njihovom razređivanju.

Da biste to sprečili i da biste što duže zadržali svoje bogate i guste prirodne trepavice sledite neke od naših saveta.

trepavice2

Četkajte trepavice. Svakodnevno lagano četkajte trepavice malim češljićem ili čistom četkicom od maskare, a nakon četkanja premažite trepavice uljem vitamina E.

Pažljivo skidajte maskaru. Svakodnevno skidajte maskarau sa trepavica posebnim proizvodima, ali nemojte biti grubi, ne vucite i ne trljajte previše jako.

Maslinovo ulje. Maslinovo ulje je poznato po tome da stimuliše rast i jačanje trepavica. Nakapajte nekoliko kapi maslinovog ulja na štapić za uši premažite trepavice, ostavite da stoji nekoliko minuta pa isprite.

Dodajte sledeće vitamine. Od najvećeg značaja su vitamini B, D i E, a njih ćete pronaći u zelenom lisnatom povrću, šparglama i jajima. Ako ne unosite dovoljno hrane bogate ovim vitaminima onda uzimajte suplemente na dnevnoj bazi.

trpavice3

Ricinusovo ulje. Svako veče pre spavanja na trepavice nanesite ricinusovo ulje, ostavite da deluje preko noći i ujutro ga isperite ka se budete umivali.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar