Menu 

Jesu li i vam govorili da ne čupate sede vlasi jer će vam na tom mestu izrasti dve nove? Mi smo malko istražili koliko istine ima u svemu tome i da li je u redu čupasti sede.

Prva reakcija većine žana koje ugledaju prvu sedu vlas u kosi jeste da je iščupaju, ne brinite niste jedini koji to radite. Žene čak čupaju sede vlasi i između dva farbanja da ne se ne bi video izrast, naravno u slučaju ako ih nemaju previše.

Postavlja se pitanje može li ova navika oštetiti kosu ili će se desiti ono čime nas plaše ceo život da na tom mestu umesto jedne izrastu tri sede?

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-horrified-young-woman-looking-mirror-bathroom-staring-open-mouthed-first-gray-hair-her-scalp-first-sign-image35529167Stručnjaci kažu da ne treba paničariti, ne može se desiti ništa epohalno, dlaka će na mestu na kom ste je iščupali ponovo izrasti i ponovo će biti seda.

Najgore što može da se desi jeste da zajedno sa korenom iščupate i sam folikul dlake i u tom slučaju dlaka na tom mestu više neće rasti. Da li ste iščupali folikul primetićete po tome ako je koren dlake crvene boje. U tom slučaju može se desiti da dlaka raste prema unutra, ne prema vani što može izazvati infekciju, ali to se zaista retko dešava.

Kad je u pitanju mit da će umesto jedne na istom mesti izrasti tri sede dlake, odmah vam kažemo da tu nema ni trunke istine, ali i dermatolozi i frizeri savetuju da ne čupate sede jer u današnje vreme ima toliko efektnih načina da ih sakrijete da nema nikakve potrebe za čupanjem.

Da ne biste padali u iskušenje čupanja sedih između dva farbanje veoma je važno da redovno farbate izrast, a frizeri preporučuju da obnavljate boju svakih šest nedelja. Isto tako, veoma je važno napomenuti da farbate samo izrast ne i krajeve jer stalno farbanje vrhova koji su već obojeni može da ošteti i isuši kosu.

I za kraj napominjemo, iako se ne može desiti ništa loše, naš savet vam je da ne čupate sede već da ih prihvatite kao sastavni deo zrelijih godina i da jednostavno počnete sa redovnim farbanjem kose.

Članak
Naslov
Da li je u redu čupati sede vlasi
Opis
Jesu li i vam govorili da ne čupate sede vlasi jer će vam na tom mestu izrasti dve nove? Mi smo malko istražili koliko istine ima u svemu tome i da li je u redu čupasti sede.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ove godine smo na onu pravu zimu čekali malo duže nego obično, ali ona nam je stigla u svom punom sjaju i sad treba malo da pripazimo na režim ishrane. Otkrivamo vam...