Menu 

Aloe vera je dobra za kožu i za celi organizam, ali pomešana sa pravim sastojcima može učiniti i vašu kosu savršenom. Pišemo kako da napravite aloe vera šampon.

Ovaj šampon prodire duboko u pore temena i revitalizuje kosu od korena do vrhova. Prirodne amino kiseline biljke odlično čiste kosu i “podižu” prljavštinu, koju posle samo saparete vodom. Uz to, kosa će biti sjajna i meka na dodir, jer aloe vera deluje i kao balzam. Važi za jedan od najboljih prirodnih preparata za revitalizaciju oštećene kose, a redovnom upotrebom možete se rešiti i peruti.

Istina je da mnogi brendovi nude ove šampone, ali nisu svi sigurni, a ponekad ni cene nisu tako pristupačne, posebno ako se radi o šamponima sa većim udelom aloe vere, što vama svakako treba.

Ove šampone se posebno isplati napraviti ukoliko imate aloe veru u svom domu. A koliko je korisno imati ovu biljku pisali smo u više navrata (, . Preporučljivo je i da kupite aloe vera gel, koji možete iskoristiti za pravljenje raznih negujućih krema.

Aloe vera šampon – recepti

Za jedan od najjednostavnijih recepta za ovaj šampon treba vam: aloe vera gel i neki blagi ili prirodni šampon. Samo pomešate jednake delove ovih tečnosti i koristite kao običan šampon da biste pojačali njegovo delovanje i dobili 2 u 1 – i šampon i balzam.

U drugom receptu koristite: tečni kastilj sapun, aloe vera gel, glicerin i biljno ulje (može obično, ali bolja su negujuća poput maslinovog ili jojobinog).

Ako koristite gel direktno iz biljke potrebno je da presečete list uzdužno i kašikom sa lista skinite gel. Mešate po 60 ml tečnog sapuna i aloe vera gela, pa mešavini dodate 1 kašičicu glicerina i par kapi biljnog ulja. Mešavinu sipate u staklenku ili plastičnu bočicu, a šampon možete korisititi svaki dan, potrebno je samo da ga protresete pre upotrebe. Ovaj šampon je posebno dobar za suvu kosu.

Za šampon sa čajevima pripremite: 2 šolje malo jačeg čaja (od biljaka poput kamilice, koprive, ruzmarina, nevena, hajdučke trave, lavande, mente, …), 180 ml tečnog kastilj sapuna, 2 kašike aloe vera gela, pola kašičice maslinovog ili jojobinog ulja (izbacite ovaj sastojak ako imate masnu kosu) i eterična ulja za miris (nije obavezno).

Lagano dodajte kastilj sapun u pripremljen ohlađen čaj i izmešajte, dodajte i ostale sastojke. Izmešajte dobro, pa držite u plastičnoj boci. Promućkajte pre upotrebe. Može stajati par dana na sobnoj temperaturi, ali bolje je da ga držite u frižideru. Ako umesto čaja budete koristili običnu destilovanu vodu šampon možete slobodno držati van frižidera.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ove tablete za tuširanje sa viksom su možda pogodnije za neko hladnije vreme, kada je sezona prehlada, ali ako patite od sezonskih alergija takođe mogu biti od pomoći. Piši! Širi dalje!