Menu 

Svi znamo da su smoothie napici odlični za zdravlje, lepotu i čišćenje organizma. A, da li ste znali da postoji smoothie za lepšu kosu? Pročitajte recept.

Ukoliko vam je kosa suha, beživotna, neukrotiva, zaboravite na trenutak sve te šampone, regeneratore, kreme za sjaj i hidrataciju kose i probajte sa fenomenalnim smoothie napitkom. Poboljšajte kosu iznutra. Ovaj smoothie pomaže da kosa bude hidratizirana i ubrzava joj rast.

smoothieCrveni pasulj, koji je sastavni deo ovog smoothie-a, sadrži biotin, koji odličan za kosu, ali i kožu.

Napitak sadrži manje od 400 kalorija, a gotovo 20 grama proteina. Kako su sastojci smoothie-a pasulj i špinat, pomislili biste da ukus i nije baš bajan. Ali, nije tako. Voće, koje je osnova smoothie-a, preovladava, pa ukus ovog povrća gotovo da nećete osetiti.

A, sad konačno – recept!

Potrebno vam je: 85 gr nemasnog grčkog jogurta sa vanilom, 1 šolja (250 ml) listova mladog špinata, 1/2 šolje zamrznutih borovnica, 1/2 šolje zamrznutog manga, 1 kivi, oguljen, 1/4 šolje crvenog pasulja, 1/8 šolje orasa, 1 kašika mlevenog lanenog semena, 3/4 šolje hladne vode. Sve te sastojke stavite u blender i dobro ih izmiksajte, dok ne dobijete tečni napitak. Odmah ga pijete.

Ukoliko, s vremena na vreme, konzumirate ovaj smoothie, imaćete magično prelepu kosu. O nezi kose i kože pijenjem napitaka, tačnije o nutrikozmetici, pisali smo OVDE.

Verujete li u lepotu, koja dolazi iz napitaka? Da li vredi probati?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razvojni put svake žene propraćen je dobitkom menstruacije, a od tog trenutka i gomilom pitanja koja nas muče, a vezana su za ovu pojavu. Mi vam danas na neka od njih odgovaramo.