Menu 

Otkako je Internet na velika vrata ušao naše domove moramo priznati da smo se nagledali raznih bizarnih i manje bizarnih beauty trendova, a najnoviji u nizu je farbanje dlačica ispod pazuha.

Imali smo vajazzling (ukrašavanje vagine cirkonima) a sada nam je stiglo i bojenje dlačica ispod pazuha. Kako vam se sviđa ideja da umesto da depilirate dlake ispod pazuha vi ih učinite što upadljivijima, obojite u ljubičasto, uslikate se i sliku objavite na internetu? Ne baš? Ni nama, moramo priznati, ali ovaj trend iz dana u dan ima sve više i više onih koji mu se priklnjaju. Ipak, ako zagrebemo ispod površine možda je cilj ovog trenda plemenit i želi pomeriti granice.

U današnjem društvu sama odluka da žena ne depilira dlačice ispod pazuha je sama po sebi šokantna, a učiniti ih što upadljivijima je još šokantnije.

Ovaj trend je u porastu i preti da prešiša mnoge, a već sad se na YouTube servisu se može pronaći mnoštvo snimaka, žena koja su svoje dlačice ispod pazuha obojile u poprilično žive boje. Svaka od njih imala je drugačiji razlog zašto je to učinila. Neke su se na to odlučile jer su mislile da će izgledati cool, neke su videle da je to trenutno u trendu i jednostavno su želele probati, a postoje i one koje su jednostavno htele da im se boja dlačica ispod pazuha slaže sa bojom kose.

Kad malo bolje razmislite o svemu ovo može biti i jedna vrsta bunta zbog normi lepote koje su nam na neki način nametnute. Većina žena počinje depilirati dlačice ipod pazuha još u ranom detinjstvu čim se počnu pojavljivati, a isti slučaj je i sa dlakama na nogama i bikini zoni. O čupanju obrva, depiliranju ili izbelivanju nausnice da ne govorimo.

Depilacija dlaka je ritual lepote kojem robujemo veći deo naših života, ali treba da znate da u tome nema ništa prirodno. Istina je i da su žene koje su odlučile da se na bilo koji način usprotive ovom trendu često bivale ismejane od strane okoline. U današnje vreme se prirodni izgled žene smatra neprirodnim, čudnim i zapuštenim, ali treba da znate da je brijanje, depilacija voskom, čupanje i farbanje sve osim prirodno.

Ako se zaista radi o vrsti bunta, moramo priznati da je simpatičan i nesvakidašnji, ali ne možemo se baš složiti da predstavlja neki napredak. Na kraju krajeva ko bi vas ozbiljno shvatio sa drečavo rozim dlačicama ispod pazuha.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar