Menu 

Jeste li ikada pomislili da je grad u kom živite faktor koji doprinosi bržem nastanku bora? Donosimo vam listu gradova u Americi u kojima bi trebalo da živite ako ne želite dobiti bore.

Prema istraživanju nedavno sprovedenom u Americi otkrivena je veza između okruženja u kom boravite i nastanka bora na licu. Istraživanja su u obzir uzela način života ljudi u određenim krajevima, zagađenje i klimatske uslove kao i nivo stresa, način ishrane, gužvu u saobraćaju te iznedrila imena deset gradova u Americi gde ćete najsporije dobiti bore.

Sve ovo obavljenjo je u svrhu toga da se ukaže na to da bore ne dolaze samo zbog starosti već i zbog mnoštva drugih faktora na koje možemo uticati.

http://www.dreamstime.com/stock-images-balboa-park-san-diego-california-view-tower-historic-naval-medical-center-sign-gardens-southern-image40656794

Lista gradova u kojima je najpogodnije živeti ako želite lice bez bora su:

  • San Dijego – Kalifornija
  • Mineapolis – Minesota
  • Santa Ana – Kalifornija
  • San Hoze – Kalifornija
  • Vest Palm Bič – Florida
  • Portland – Oregon
  • Klivlend – Ohajo
  • San Francisko – Kalifornija
  • Virdžinija Bič – Virdžinija
  • San Antonio – Teksas

Ne možemo, a da se ne zapitamo šta to imaju ovi gradovi u odnosu na ostale pa njihovi stanovnici ne dobijaju bore tako lako? Istraživanja kažu da je reč uglavnom o broju sunčanih dana i klimi koja je veoma pogodna za zdravlje i mladolik izgled kože.

Stres i UV zračenje utiču na vašu kožu i ubrzavaju proces starenja što naravno donosi i te mrske bore. Ako živite u gradu gde ste stalno izloženi suncu, gde je zagađenje veliko kao i stres, verovatnoća da ćete dobiti bore je zaista velika.

Kad je u pitanju nega kože, dermatolozi tvrde da je najvažnije imati odgovarajuću zaštitu od UV zračenja. Ako ne živite u gradovima koji su pogodni za zdravu kožu bez bora onda treba da pripazite na svoju dnevnu negu kože i obratite pažnju na nekoliko veoma bitnih faktora.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-woman-wearing-sunglasses-happy-young-bright-sun-image40512545

Zaštita od UV zračenja. Svakodnevno na lice, pre nego izađete napolje stavljajte kremu sa najmanjim faktorom zaštite, 30. Birajte one koje sadrže cink oksid ili titanijum oksid. Da biste zaštitili oči nosite sunčane naočare.

Antioksidanti. Antioksidanti su snažni borci protiv slobodnih radikala koje uzrokuje zagađenje vazduha. Koristite noćne kreme koje u sebi sadrže retinol ili peptide koji podstiču produkciju kolagena.

Zdrav san. Koža se na neki način sama obnavlja i neguje tokom sna i zato je veoma važno da dovoljno spavate i nipošto nemojte žrtvovati san. Takođe, veoma je poželjno da ne spavate na licu nego na leđima.

Hidratacija. Vašoj koži je neophodna voda da bi zadržalalep imladolik izgled. Pijte najmanje šest čaša vode za dobru hifdrataciju.

Članak
Naslov
Ne želite bore? Trebalo bi da živite u nekom od ovih gradova.
Opis
Jeste li ikada pomislili da je grad u kom živite faktor koji doprinosi bržem nastanku bora? Donosimo vam listu gradova u Americi u kojima bi trebalo da živite ako ne želite dobiti bore.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar