Menu 

Ako već dugo vremena tražite savršeno sredstvo za čišćenje lica, a nikako vam ne uspeva, možda je vreme da pokušate nešto iz kućne radinosti. Probajte sa kokosovim uljem.

U poslednje vreme kokosovo ulje je apsolutni hit kad je u pitanju nega kose i kože što uopšte ne čudi s obzirom na sve benefite koje nam pruža. Napravite sami svoje sredstvo za čišćenje lica od kokosovog ulja i koristite ga svako veče pre spavanja. Nakon nedelju dana ćete videti znatno poboljšanje. Ovaj recept smo pronašli na Campwander blogu i zaista vam ga toplo preporučujemo.

Potrebni sastojci:

  • 1 ½ šolja organskog kokosovog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja

ulje2

Sve što treba da uradite jeste da ostavite ulje da omekša na sobnoj temperaturi zatim ga sjedinite sa maslinovim uljem i spremno je za upotrebu. Da bi se ulja dobro sjedinila možete koristiti ručni mikser. Po želji možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja, ali nije neophodno.

Na lice svako veče nenesite otprilike 1 kšičicu ove smese, dobro je utrljajte u lice, zatim isperite pomoću čistog peškirića i tople vode pa ponovite još dva puta. Ovo će otvoriti pore lica i dopustiti kokosovom ulju da dopre što dublje u kožu.

Jednostavno, ali zaista više nego efikasno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar