Menu 

Da biste sami napravili veoma jednostavne, i veoma efikasne pilinge za lice potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje sigurno imate u svojim kuhinjskim ormarićima, a mi smo tu da vam pružimo precizna uputstva.

Nakon što pročitate ove savete kako napraviti piling za lice koje smo pronašli na Brit+co blogu, više nikad nećete kupiti precenjene kozmetičke proizvode u lokalnoj parfimeriji, verujte nam na reč.

Da biste napravili dobar piling za lice na prvom mestu vam je potreban dobar čistač koji će pomoći da se lice što bolje očisti, a u te svrhe se obično koristi so ili šećer.

piling3

Šećer je manje abrazivan jer se lakše topi od soli, a smeđi šećer se preporučuje za one koji imaju osetljivu kožu dok će so veoma delotvorno ukloniti ostatke mrtvih ćelija kože.

Sledeći sastojak koji vam je potreban za dobar piling jeste ulje, a obično se koristi maslinovo ulje, ulje šafranike, bademovo ulje, ulje od avokada i ekstradevičansko kokosovo ulje.

piling2

Ulje šafranike se koristi za nadraženu i osetljivu kože. Maslinovo ulje je savršeno za suvu kožu i neće začepiti pore dok ulje badema smanjuje negativan uticaj UVB zraka. Ulje avokada je veoma bogato i savršeno je za dobru hidrataciju. I na kraju, ali ništa manje važno, ekstradevičansko kokosovo ulje je prepuno antioksidanata koji sprečavaju starenje i pogodno je za sve vrste kože.

Kad ste odabrali ulje i čistač u piling obavezno ubacite i jednu od pet namirnica koje vam toplo preporučujemo. Svaka od njih ima svojstva koja rade u korist vaše kože, čineći je zdravom i mladolikom. Ako u vaš piling dodate voće ili povrće smanjićete mu rok trajanja i moraćete ga čuvati u frižideru.

piling1

Namirnice najpogodnije za pilinge:

  • Kivi – izjednačava ten i hrani kožu.
  • Jagode – najbolje su za piling koji se koristi uveče, bogate vitaminom C.
  • Ananas – preporučuje se za kožu sklonu aknama i perutanju.
  • Paradajz – sadrži likopen koji kožu štiti od UV zračenja.
  • Krastavac – smanjuje zadržavanje vode i nadutost te koža izgleda odmornije.

Kako napraviti piling

Potrebni sastojci:

  • Šećer ili so po izboru
  • Ulje
  • Voće ili povrće
  • Mala teglica

Napunite staklenu teglicu solju ili šećerom tako da ¾ teglice budu pune. Nakon toga dodajte ulje koga treba da bude duplo manje nego čistača. Dakle, na dve kašike šećera ide jedna kašika ulja.

Sve dobro mešajte pa dodajte voće ili povrće koje ste prethodno iseckali i drškom varjače gnječite voće da se sve sjedini.

Nemojte previše mešati jer ne žlite da se “čistač” u potpunosti rastopi.

Piling nanosite nekoliko puta nedeljno tako da njime masirate kožu lica nekoliko minuta pa zatim isperete mlakom vodom.

Članak
Naslov
Kako napraviti pilinge za lice
Opis
Da biste sami napravili veoma jednostavne, i veoma efikasne pilinge za lice potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje sigurno imate u svojim kuhinjskim ormarićima, a mi smo tu da vam pružimo precizna uputstva.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar