Menu 

Zvuči kao lažan trik, zar ne? Ali, zaista nije. Kockice leda, one obične ili specijalne, o kojima pišemo, mogu biti pravi spasioci za problematičnu kožu.

Sasvim sigurno možemo reći da je ovo najjeftiniji trik za lepotu. Ali, ne radi se samo o tome da uzmete dve kockice leda i da ih trljate po licu. Ova priča se proširila na mnogo veće polje.

Obične kockice leda

Kada koristite kockice leda na koži najbolje je da ih umotate u gazu ili čistu krpu, ne preterujte sa upotrebom, ne koristite više od dve kockice. Sledite ova uputstva, jer u suprotnom ćete samo pogoršati stanje ili čak izazvati pucanje osetljivih sitnih kapilara na licu.

Kada ustanete „napireni“, nateklog lica odmah se uhvatite za kockice leda. One će vas brže razbuditi i pomoći vam da izgledate sveže i odmorno i bez šminke. Čisto lice samo lagano, kratko, istrljajte kockicama leda umotanim u gazu i spremni ste za nove radne pobede. Na taj način i poboljšavate cirkulaciju i dobijate onaj željeni zdravi sjaj. Neki, čak, veruju da ovaj tretman, ukoliko se češće primenjuje, može usporiti pojavu bora i prerano starenje kože.

kockica leda

http://pinterest.com/pin/207587864045361029/

Kockice leda smanjuju i pore na licu, ali i umanjuju višak masnoće. Umotajte ih u gazu i masirajte sa njima lice dok se ne istope. Držite ih kratko i na aknama da smanjite otok i crvenilo.

Magične kockice i drugi trikovi

Još jedna zanimljivost vezana za upotrebu kockica leda na licu – produžavaju „život“ šminke. Ako želite da vam šminka ostane duže na licu i da izgleda kao da ste je tek naneli, onda pre nanošenja istrljajte lice kockicama leda.

A magične kockice? Pa, magične su samo zato jer deluju fenomenalno. Nema tu prave magije, ali lepše je da ih tako nazovemo, zar ne?

Reč je, ustvari, o sveže ceđenim sokovima zaleđenim u posudicama za led. Mnogi voćni sokovi pozitivno deluju na kožu, a u vidu kockica njihovo dejstvo je samo prošireno. Zaledite čaj od mente ili bosiljka, sokove od nara, kajsija, brusnica, breskvi, krastavca, limuna, …

Na ovaj način jednostavno možete ukloniti i mrske tamne krugove oko očiju. Zaledite u posudicama za led mešavinu soka od krastavca i ružine vodice, pa sa tim kockicama, umotanim u gazu ili krpu, masirajte područje oko očiju dok se kockice gotovo ne otope. (Pročitajte više u tekstu – ).

Da li ste vi primenjivali neki od ovih tretmana? Pročitajte i zanimljive savete u tekstu .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar