Menu 

Ako ste zabrinuti da li je depilacija voskom potpuno sigurna, LifePress magazin vam donosi sve što biste trebali znati o ovome pitanju.

Godine 2007, žena u Australiji je za dlaku izbegla smrt zbog komplikacija prouzrokovanih infekcijom nastalom od brazilske depilacije, a 2009. godine američka država Nju Džersi je čak razmatrala da se brazilska depilacija potpuno zabrani, nakon što su dve žene hospitalizovane takođe zbog infekcije. To znači da neki rizici ipak postoje.

Ipak, dr Majkl Libman za Besthealth magazin kaže da su šanse da završite u bolnici nakon depilacije veoma male, ali su šanse za dermamtitis, iritaciju kože i upalu korena dlake (folikulitis), posebno u području bikini zone poprilične.

depilacija voskom rizicifoto: http://www.bodypro.ca

 Najvažnije je da nakon depilacije izbegavate tuširanje sa veoma toplom vodom, solarijume, bazene, saune i sva mesta gde se zaraze mogu lako pokupiti, jer su vaše pore neko vreme potpuno otvorene i mnogo su veće šanse za bakterijsko ili virusno obolenje. Bitno je i da ste za kozmetički salon koji posećujete apsolutno sigurni da imaju čistu i sterilnu opremu i vode računa o higijeni. Pročitajte i koji je to najbolji recept za negu posle depilacije.

depilacija voskom rizicifoto: http://www.flair.ie

Šta treba da pitate pre depilacije:

Da li radnici peru ruke sa dezinfekcijskim sredstvom pre i posle tretmana?

Da li se papirni podmetači sa stolova menjaju posle svakog klijenta?

Da li su svi instrumenti sterilni ?

Ukoliko pijete neke lekove za štitnu žlezdu, antihistaminike, kortizon ili tetraciklin, izbegavajte depilaciju dlačica na licu jer lekovi mogu izazvati posebno osetljivu reakciju kože ili krvarenje. Pokušajte sami depilaciju u sopstvenom domu.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Zlata New Profil Rochat

Napišite komentar