Menu 

Sakupljanje mirisnog i lekovitog bilja je samo po sebi opuštajuće, ali kada te biljke spojite sa morskom soli i napravite mirisnu kupku, e, to je pravi anti-stres dan. Pročitajte recepte za mirisne kupke sa biljkama.

Mirise biljaka skupljamo i ekstrahujemo na razne načine – ulja, sapuni, sveće, potpuri, …

So kombinujemo sa belim lukom i nekim začinskim biljkama da bismo napravili odličan kulinarski miks, ali ovaj put ćemo se bazirati na opuštajuće kupke.

Da biste napravili soli sa svežim biljem mešate istu količinu morske soli i omiljenog bilja, pa sve izmiksate u seckalici za hranu ili blenderu. Čuvate u staklenkama i dodajete u toplu kupku.

mirisne soli

http://celticmommy.blogspot.com/2011/02/calming-bath-soak-tutorial.html

Postoji mnoštvo kombinacija i dodataka. Možete dodavati eterična ulja (pepermint, grejp, mandarina, bergamot, …),ali i mleko u prahu, sodu bikarbonu, grubo mlevene zobene pahuljice (omekšavaju kožu). Od biljaka birajte: lavandu, neven, ruzmarin, bosiljak, ružu, …

Mirisna so – recept 1

U 4 šolje morske soli dodajte 16 kapi eteričnog ulja narandže, 1 šolju cvetova kamilice i ¾ šolje cvetova lavande. Sve izmešajte i čuvajte u teglicama. Možete ih prepakovati u male filter kesice ili komadiće gušće gaze. Kada pripremate kupku vrećicu obesite na česmu i neka voda teče preko vrećice. A možete i celu vrećicu ubaciti u vodu. (Možete dodavati i ulja, kokosovo ili bademovo, ali i malo ekstrakta vanile).

Mirisna so – recept 2

Za drugi recept vam treba: 1 celi limun sa koricom, ¼ šolje maslinovog ulja, 1 šolja morske soli i 10 do 20 kapi ulja peperminta. Iseckajte limun i stavite u blender sa maslinovim uljem. Sve dobro izmiksajte, dodajte so i ulje peperminta i promešajte. Čuvajte u staklenkama i koristite za piling ili kao mirisnu kupku.

Mirisna so – recept 3

mirisne soli

http://www.henryhappened.com/homemade-herbal-bath-salts.html

Potrebno vam je: 3 šolje morske soli, 1 šolja suvih cvetova kamilice, 1 šolja suvih cvetova lavande i 1 šolja zobi. Sve sastojke izmiksajte u seckalici za hranu ili blenderu, pa sipajte u staklenke i dobro zatvorite. Sipate 1 šolju ove mešavine u kadu i natapajte se u mirisnoj kupki 20-tak minuta.

Kako vam se dopadaju ideje? Kakve kupke vi volite?

Još recepata za mirisne soli potražite u tekstu – Soli za kupanje – recepti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar