Menu 

Stiže leto, a sa njim i sve intenzivnije razmišljanje o trajno glatkim nogama. Ipak, naša koža ne podnosi, uvek, baš dobro česte depilacije. Pomozite joj sa aftershaveom.

Lako ga možete napraviti sami. Sa ovim ćete olakšati depilaciju, brijanje britvicom, a posebno ublažiti pojavu crvenila, ranica ili urastanje dlaka.

noge1Osnova ove smese je hamamelis (američka leska), koja pomaže da zalečite i dezinfukujete eventualne ranice; sirće, koje balansira pH vaše kože; pepermint, koji stimuliše cirkulaciju.

Trebaće vam: ½ šolje lišća peperminta (izgnečenog), 1 kašika hamamelisa, 1 kašika jabukovog sirćeta, 3 kapljice esencijalnog ulja peperminta. Lišće peperminta stavite u posudu i prelijte sa 125 ml vrele, ključale vode, poklopite i ostavite dok se ne ohladi. Procedite dobijeni čaj, dodajte hamamelis, sirće i esencijalno ulje. Smesu sipajte u staklenku ili bocu sa plastičnim poklopcem. Čuvajte u frižideru, a pre upotrebe protresite. Nanosite smesu na sveže depiliranu kožu. (A kako da napravite šećernu pastu za depilaciju pogledajte OVDE)

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. nina

    izvinite, kako mislite na extra iziritiranu kozu da stavim SIRCE I PEPERMINT???

Napišite komentar