Menu 

Ako vam je koža prirodno suva i trošite dosta novca na proizvode kojima ćete ublažiti stanje vaše kože maožda bi bilo da pored skupocenih krema isprobate i one preparate koje nam daje majka priroda.

Saveti koja vam danas donosimo su sasvim jednostavni, a zaista će pomoći ako vam je koža suva. Obavezno isprobajte.

Preskočite tuširanje vrućom vodom. Iako tuširanje nešto toplijom vodom savršeno paše tokom hladnijih dana sigurni smo da se vaša koža ne bi složila sa vama. Pretopla voda dodatno isušuje kožu bez obzira na proizvode koje koristite nakon tuširanja. Isto tako ako se tuširate sapunima obavezno nabavite neki rganskog porekla, koji ne sadrži štetne hemikalije.

8463691652_56e3f9589f_z

Pilinzi iz kućne radinosti. Vi zaista možete kupovati skupe soli za uklanjanje mrtvih ćelija kože, ali isto tako možete sami napraviti pilinge koji će biti jednako delotvorna, samo će imati još blaži uticaj na kožu. Neke od recepata za prirodne pilinge potražite OVDE.

Hidratizirajte vlažnu kožu. Većina kvalitetnih losiona je mnogo efektivnije ako se nenaosi na vlažu kožu jer se oni vezuju za vodu. Iz tog razloga losione nanosite kad je koža još uvek pomalo vlažna, čim izađete iz kade.

Ugodite koži pomoću mleka. Ako u frižideru imate mleko, onda vam skupi losioni za telo neće biti potrebni. Jednostavno sipajte mleko u posudu pa u nju namočite čistu gazu pa gazu stavite na kožu nekoliko minuta. Mleko ima veoma umirujuće delovanje na kožu i ne može vam naškoditi.

Kupajte se kao Kleopatra. Još jedan način da stavite mleko u službu nege vaše kože jeste da sebi ugađate na način na koji je to radila Kleopatra – kupajte se u medu i mleku. Naravno, ne mislimo da treba da punite kadu mlekom, ali dve šolje mleka i ¼ šolje meda će biti sasvim dovoljne da i stavite u svoju opuštajuću kupku.

10910271285_3f01c652e6_z

Med i maslinovo ulje. Med ima sjajna svojstva za dobrobit kože, a isti slučaj je i sa maslinovim uljem. Pomešajte kašiku meda, sa kšikom maslinovog ulja i sa malo limunovog soka pa mešavinu nanesite na suve delove kože. Ostavite da stoji 20 minuta pa isperite i hidratizujte sa nekom dobrom kremom.

Ovsena kupka. Zob se vekovima koristi kao prirodni tretman za negu kože, a nauka je potvrdila da ima antioksidativna, hidratantna svojstva koja kožu dubinski čiste. Da biste napravili ovsenu kupku sameljite jednu šolju ovsenih pahuljica da dobijete fini  prah koji treba da sipate u kadu dok voda teče. Sve dobro izmešajte pa lezite u kadu i opuštajte se 15-20 minuta. U zavisnosti od toga koliko vam je koža suva ovu kupku možete upražnjavati i do dva puta dnevno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar