Menu 

Ukoliko ste vi jedna od onih osoba, koje se trude da pređu na prirodnu, zdravu hranu, ali i kozmetiku ili jednostavno volite da eksperimentišete, onda će vam sa svideti ovaj recept za maskaru iz kućne radinosti.

napravite maskaruMaskara je zasnovana na prirodnim sastojcima, a možete napraviti crnu i smeđu.

Potrebno vam je: 2 kašikice kokosovog ulja, 4 kašikice aloe vera gela, 1do 2 kapsule ili pola kašikice aktivnog medicinskog uglja i 1 kašikica pčelinjeg voska (narendanog).

Pripremite i: staru, temeljno očišćenju tubu za maskaru, manju posudu, plastičnu vrećicu, makaze i kašikicu.

Aktivni ugalj, kao i ostale sastojke, možete pronaći u apotekama ili bio šopovima. Koristi se, između ostalog, za pročišćenje vode, u slučaju trovanja hranom, dijareje, za bolje varenje… Upotpunosti je neškodljiv.

Za maskaru je potrebno, prvo, da u manjoj šerpi zagrejete na manjoj temperaturi kokosovo ulje, pčelinji vosak i aloe vera gel dok se upotpunosti ne otope i sjedine. Dodajte pola kašikice aktivnog uglja, sve dobro promešajte, pa sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Vrećicu napunite smesom, pa makazama odsecite jedan kraj i istisnite mešavinu u tubicu za maskaru, lagano, pazeći da vam smesa ne iscuri sa strane. Zatvorite je četkicom i spremna je za upotrebu.

Preporučuje se da je držite u frižideru za vreme toplijih dana, a ukoliko želite smeđu maskaru umesto aktivnog uglja koristite ljuske oraha u prahu ili kakao prah.

napravite maskaru

Ova maskara nije savršeno crna poput industrijskih, ali na sasvim prirodan način ukrašava vaše trepavice, a vodootporna je.

Da bi ste je skinuli koristite maslinovo ulje. Samo malo uspite na kuglicu vate i pređite preko kapaka.

Da li bi ste probali da izvedete ovaj eksperiment?

Pročitajte i kako da Napravite sami svoj tečni puder, ali i koji su to Najbolji odstranjivači šminke – iz prirode.

Piši!
Širi dalje!
4 komentara
  1. Martina

    Kada sam skuhala sve zajedno kako piše u receptu, Aloe vera gel i kokosovo ulje se nisu povezali i napravile su se grudice. Onda sam otopila pčelinji vosak u kokosovom ulju i kada se to malo ohladilo umišala gel i ugljen. I sada je to kompaktna smjesa.

  2. Sanja

    Odličan savet! Ali kada sam pre neki dan otišla u apoteku i tražila aloe veru gel i rela za čega mi treba, apotekarke u više apoteka rekoše mi da nije namenjeno za upotrebu na očima? Šta raditi u tom slučaju?

  3. Jelena

    Danas sam otkrila ovaj sajt i oduševljena sam, svaka vam čast!

Napišite komentar