Menu 

Uz nekoliko veoma korisnih trikova vaša šminka ostaće postojana i tokom najvrelijih letnjih dana. Evo šta treba da uradite.

Iako se tokom toplih dana uglavnom savetuje da korištenje šminke svedete na minimum to nikako ne znači da u potpunosti treba da je se odreknete. Uz naše savete , šminka vam se sigurno neće razliti preko celog lica.

Zaboravite na slojeve

Kad je u pitanju letnji period i slojevita šminka (podloga, puder) nisu dobra opcija. Toplo vreme podrazumeva da se više znojimo što dovodi do masnije kože koja na neki način uništava šminku. Najbollje bi bilo da birate BB ili CC kreme sa zaštitom od UV zraka koje će ujedno kožu hidratizirati, čuvati od sunca i sakriti nedostatke.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-beautiful-woman-putting-make-up-her-face-image15875980

Koristite olovke

Preko tečnog karmina, sjajila ili ajlajnera stavite suvu olovku za usne ili oči. Voštane formule od kojih su obično napravljene ove olovke se odupiru vlazi i manja je verovatnoća da će se razliti usled povećanog znojenja i na neki način će učvrstiti sjajilo ili ajlajner. Za još sigurniju opciju birajte vodootporne olovke za oči i usne.

Puder umesto kreme

Tokom letnjeg perioda radije birajte sjene za oči i bronzere /rumenila u prahu ne u obliku kreme. Kremaste strukture se tope usled topline dok puder upija višak masnoća. Za početak kožu natapkajte nekim laganim prajmerom, pa odozgo nanesite bronzer ili senku u prahu.

Vodotporne maskare

Vodotporne maskare su pravi spasilac tokom tropsikh vrelina i bez njih se ne može zamisliti letnji “make up”, ali one zaista mogu oštetiti i sasušiti trepavice i zato birajte maskare sa četkicom napravljenom od mikrovlakana. Vodootporne maskare se neće razmazati usled suza ili znoja, ali će bez problema spasti ako ih operete mlakom vodom.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-putting-mascara-makeup-image25258567

Podloga pre prajmera

Možda ste obično navikli da prajmer na lice nanosite pre podloge, ali oni obično upijaju ulje te se bez ikakvih problema mogu koristiti kao gornji sloj, preko podloge jer ćete na taj način učvrstiti i tonirati celokupnu šminku. Na vrhove prstiju stavite nekoliko kapi prajmera i lagano utapkajte na masne delove lica i vaša šminka će izgledati sveže ceo dan bez obzira na temperaturu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar