Menu 

Mnogo je veoma jednostavnih vežbica i sjajnih ideja koje će vam pomoći da svoje telo vratite na staro nakon poroda. LifePress magazin je tu da vas savetuje.

Kad gledate poznate „selebriti“ mame čini vam se da su se u formu vratile dva dana nakon poroda? Za nas obične smrtnike potrebno je malo više vremena i truda, jer mi nemamo vojsku ljudi koji će se brinuti o našoj prehrani, vežbanju, bebi – mi uglavnom sve moramo same. Donosimo vam nekoliko najčešćih postporođajnih problema i kako ih rešiti.

postporođajne promeneizvor: http://healthyliving.azcentral.com

Mnoge žene za vreme trudnoće ne vežbaju gornji deo tela, pa dolazi do opuštanja mišića, jer u trudnoći telo proizvodi puno više hormona relaksina nego obično, što dodatno opušta zglobove nakon poroda. Iako vam se čini da vam snažan gornji deo tela i nije potreban, posle poroda će vam i te kako biti, jer podizanje bebe i  nošenje kolica mogu biti veoma teški ako su nam ruke i ramena slabašni.

Počnite sa laganim vežbama za toniranje mišića ruku i ramena još za vreme trudnoće i nastavite ih šest nedelja nakon poroda.

Nakon što se porodite, vaše grudi će biti znatno veće, a tkivo grudi će se rastezati i bilo da ste odlučili da dojite ili ne. Mnoge mame ovo prihvate kao neizbežnu činjenicu i s njom se pomire dok one druge koriste vežbe ne bi li učvrstile tkivo grudi. Posavetujte se sa fitnes trenerima koje su vežbe za učvršćivanje grudi najefikasnije i počnite ih upražnjavati 6 nedelja nakon poroda.

Kroz najveće promene tokom trudnoće i poroda prolazi, naravno, vaš stomak. Na ovo od velikog uticaja mogu biti vaše godine, genetika i koliko ste se kilograma udebljali za vreme trudnoće. Najbolji način da koliko-toliko sprečite nastanak strija i opuštanja stomačnih mišića jesu vežbe za vreme trudnoće. Postoji pilates za trudnice koji daje najbolje rezultate, informišite se i krenite koliko sutra.

postporođajne promene

Za vreme trudnoće, većina žena veoma malo pazi na nutrijente koje unosi, pa se nezdrave masti uglavnom skupljaju na kritičnim mestima – zadnjici i butinama. Čak i ako se hranite zdravo i pomalo vežbate, kilogrami se mogu nakupiti na ovim mestima zbog homonalnih promena.

Za gubitak trudničkih kilograma i vraćanja na staro možda će vam biti potreban i cela godina, možda i više. Najvažije je da budete strpljivi, zdravo se hranite, vežbate i ni na koji način ne ugrožavate svoje zdravlje. Pronađite neki zabavni način vežbanja kao što su Zumba ( „Zumba – vežba koju svi vole”) ili brazilski ples.To će vam biti i sjajan način da uzmete malo vremena za sebe, van kuće.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Todor Tudor

    Jednostavno! Ne prezderavati se i vezbati. To bar nije nikakva pamet.

    I radite na sledecem detetu, to ce vam oduzeti bar 500 kalorija po ‘seansi’.

Napišite komentar