Menu 

Sve mama ne ovom svetu su verovatno imale problem da svoju decu ubede da probaju raznovrsnu i pre svega zdravu hranu. Mame na internetu su došle na sjajnu ideju…

Ako više nemate ideja kako da ubedite svog malog izbirljivca da proba sveže voće i povrće,pokušajte sa ovom koju su isprobale mnoge mame i potvrdile da zaista deluje. Mi smo fotografije uzeli sa bloga The stork and the bean stalk gde je mama Ashley potvrdila da je svog sina na ovaj način podstakla da proba što više hrane, a o ovome je čitala u knjizi koju je napisao dr. Sears.

Način je više nego jednostavan, a radi se o sledećem…

Sve što treba da uradite jeste da uzmete posudicu za led i napunite je raznovrsnim voćem i povrćem iseckanim na sitne komadiće ili ako je reč o sitim namirnicama (grašak, borovnice) jednostavno naslaganim u otvore.

posudice za led2

U svaki otvor stavite drugu namirnicu, neka bude što šarenije i raznovrsnije da vašeg mališana privuku jarke boje. Budite sigurni da će probati sve ono na šta je do sad negodovao i okretao glavicu.

Pored toga što će dete probati novu hranu postajaće i nezavisnije jer ga nećete hraniti vi već će hranu uzimati samo, prstićima.

Pored voća i povrća u kalupe za led možete staviti makarone, rižu, krekere, meso, sve ono što mislite da bi vaše dete trebalo da proba.

Ova ideja se internetom proširila brzinom munje, a mnoge mame su potvrdile njenu delotvornost.

Probajte i vi!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar