Menu 

Jeste li i vi jedna od onih žena koje su pre nego su postale majke stalno razmišljale o svom izgledu i imale komplekse zabog malih grudi, krivih nogu ili širokih kukova? Kod većina žena se percepcija sopstvenog tela uveliko menja nakon što postanu majke, a evo i zašto.

U trudnoći nam se telo mnogo menja, grudi nam rastu, kukovi se šire i pojavljuju se te čuvene strije. Svaka žena u trudnoći zaista počinje da ceni sopstveno telo i počne ga gledati na sasvim drugi način, jer zamislite, vaše telo postaje „sredstvo“ za stvaranje novog života. Pa koliko je to sjajno?!

U prvom periodu nakon porođaja nećete se previše opterećivati povratkom na devojačku kilažu jer ćete biti zaokupljeni vašom bebicom, spavanjem, hranjenjem, presvlačenjem. Nakon što beba uđe u rutinu i vi napokon počente spavati, a život vam se počne vraćati u normalu počećete na telu primećivati „posledice“ koje je na vašem telu ostavila trudnoća i sam porođaj.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mi vam savetujemo da ne strije, opušten stomak i par centimetara viška na kukovima i struku ne gledate kao na nešto loše, kao u tinejdžerskim danima, već gledajte s ponosom jer upravo to, takvo telo vam je pomoglo da na svet donesete svoju bebu.

Kada pogledate svoje grudi koje su promenile pogled setite se da ste upravo njima hranili vaše maleno, kada bacite pogled na opušten stomak pomislite kako će vašoj bebi biti mekše da se s vama mazi. Sve je stvar toga kako posmatrate stvari. Da li ćete u moru dobrih stvari pronaći jednu sitnicu koja je loša ili ćete se među mnoštvom loših stvari uhvatiti za jednu dobru.

Nemojte da se stidite izgleda svog tela, budite ponosne na sve ono što vaše telo radi za vas i sve ljude koje volite. Sigurno će biti trenutaka kada nećete ni malo biti zadovoljne svojim izgledom, što uopšte ne čudi jer živimo u društvu koja nam nameće potpuno neprirodne i teško dostižne idelane lepote, a poznata kolumnistkinja Vedrana Rudan bi rekla da nas sa naslovnica pozdravljaju kosturi.

Mi vam savetujemo da u tim trenucima, umesto da trošite dragoceno vreme razmišljajući šta da promenite na sebi, prihvatite sebe onakvu kakva jeste i uverite sebe da vam nisu potrebne nikakve promene i uživate u svakom trenutku sa vašim detetom i ljudima koje volite.

Naravno, ne želimo omalovažiti ni one žene koje vredno vežbaju i paze na ishranu da bi svoje telo posle porođaja dovele do savršenstva što pre, samo se nadamo da to rade iz pravih razloga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar