Menu 

Jeste li čuli za ADHD sindrom ili sindrom poremećaja pažnje od kojeg većinom pate deca. Istraživanja su pokazala da od ove vrste poremećaja pati 3-5 odsto dece predškolskog uzrasta.

Kako da ga prepoznate?

U većini slučajeva roditelji decu proglašavaju zločestima ili nemogućima, ali pre nego to uradite pročitajte simptome i uverite se da vaše dete ne pati od poremećaja pažnje.

Prvi simptomi pojavljuju se pre sedme godine detetovog života, dijagnozu nije jednostavno postaviti pa bi bilo dobro da obratite pažnju na sledeće znake:

Dete nije u mogućnosti da se usredsredi na časovima u školi, radni zadaci prepuni su grešaka, kad mu pričate dete izgleda kao da vas ne sluša, ima problema sa usvajanjem kućnih pravila i zadataka, izbegava sve zadatke koji uključuju bilo kakav mentalni napor, zaboravno je, gubi svoje stvari i lako mu je odvući pažnju.

Ako ste prepoznali svoje dete među ovim simptomima možda bi bilo dobro da se posavetujete sa vašim pedijatrom.

Ali, pre nego pomislite da vaše dete zaista pati od poremećaja pažnje dobro razmislite da li je dete preopterećeno vannastavnim aktivnostima, da li se dovoljno odmara i ima li dovoljno vremena za opuštanje i igru sa drugarima. Jer, veoma lako možete da zamenite poremećaj pažnje sa nedostatkom sna i odmora.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar