Menu 

Da li je i vašoj deci zabava bez televizora i gledanja crtića nezamisliva? Ako želite to da promenite još danas pokušajte samo neke od načina da klince zabavite bez palenja ove “svetleće kutije”.

Treba da znate da vreme provedeno sa decom ispred televizora nije produktivno. Na taj način sa decom obično ne komuniciramo, ne razvijamo maštu, ne radimo ništa kreativno. Još danas ugasite TV i pokušajte se zabaviti na drugačiji način.

brašno

Istražujte različite teksture

Deca obožavaju ruke zaburiti u razne stvari. Napunite više kantica sa različitim teksturama, peskom, rižom, brašnom i dajte klincima da ispituju, ispipavaju, istražuju. Razgovarajte sa njima tokom cele igre, pitajte ih koja je razlika u teksturama, neka vam opišu kakav je osećaj kad ruke zabure u brašno, a kakav kad ih stave u pesak. Ova igra trajaće satima. Mali savet: ispod posuda obavezno stavite stari čaršaf .

Igrajte se sa pravim alatom

Klinci iz nekog razloga obožavaju igru sa čekićima, šrafcigerima, ključevima i zato im to nemojte braniti. Pronjuškajte po garaži i napravite malu majstorsku radionicu u vašoj dnevnoj sobi. Naučite dete kako se zakucava ekser ili kako da zavrnu šaraf. Naravno, u ovom slučaju dete ni na sekund ne ostavljajte samo.

Dresirajte kućne ljubimce

Dresiranje vašeg psa, klincima će biti zabavnije od bilo kojeg crtića na televiziji i zato poslastice za pse u ruke i krenite. Neka dete negde u kući sakrije pseću poslasticu i naredi psu da je traži. Ovom igricom zabavićete i dete, ali i ljubimca.

Snimanje i fotografisanje

Današnji klinci se rađaju sa urođenim interesovanjem za gedžete i zato iskoristite to u dobre svrhe. Dajte klincima vaš telefon ili fotoaparat i recite mu da fotografiše ili snima šta god poželi određeno vreme, nakon toga isto uradite i vi pa kasnije gledajte snimke i fotografije te odaberite najbolje.

pas

Naučni eksperimenti

Deca obožavaju eksperimente i od malih nogu im nauku treba približiti na što zabavniji način. U našoj rubrici. Arts & crafts pronaći ćete mnoštvo zabavnih eksperimenata koje možete isprobati ove zime zajedno sa vašom decom. Možete jednostavno napuniti balone obojenom vodom, staviti ih u zamrzivač i poslati klince napolje da se igraju sa svojim šarenim ledenim kuglama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar