Menu 

Ako ne želite da vam dete bude lenjo i potpuno nemotivisano biće vam potrebno puno više od škole i školskih aktivnosti. Evo naših predloga za idealne hobije.

Hobiji su sjajna stvar za decu školskog uzrasta, pored toga što ih održavaju aktivnima, bude im različite interese i odličan su temelj za srećan, dug i zdrav živote vašeg mališana. Dužnost nas kao roditelja je da decu u mlađim godinama pokušamo zainteresovati i na pravi način im predstaviti važnost vananstavnih aktivnosti.

Borilačke veštine su odličan početak sa hobijima. Uglavnom ih ima u sklopu vannastavnih aktivnosti u školi, a progodne su i za mlađu decu. Naučno je dokazano da dečiji mozak pamti 3 puta brže nego odrasli i zato je veoma važno da dete od ranog detinjstva usmeravate na aktivnosti koje će im koristiti u budućem životu. Treninzi borilačkih veština nisu preterano zahtevni, a baziraju se na istezanju i koordinaciji pokreta i samim tim su savršeni temelj za buduće bavljenje fizički zahtevnijim sportovima.

Ako imate problem da dete zainteresujete za neki određeni sport neka se bavi trčanjem. Trčanje je fenomenalna fizička vežba koja će vaše dete ojačati. Deca koje trče od malih nogu obično izrastu u zdravije i mršavije ljude.

Fudbal je i dalje broj jedan aktivnost kad su u pitanju dečaci. Ma koliko vam se čini da svi treniraju fudbal i da se veoma teško probiti i dobiti šansu vodite se mišlju da vaše dete ne trenira da bi jednog dana postalo profesionalni fudbaler već da stekne kondiciju i bude zdravije. Još jedna pozitivna strana fudbala je svakako timski rad gde se dete uči kako da funkcioniše u kolektivu. Negativne strane su svakako povrede.

Ako vaše dete ne spada u one koji vole da trče i bave se sportovima, ne očajavajte i nemojte na silu, pronađite nešto drugo što bi im moglo biti interesantno.

Pokušajte sa muzičkom školom ili sviranjem nekog instrumenta, ali neka dete samo odabere šta bi želelo svirati, ne prisiljavajte ga na violinu ako ono želi gitaru ili harmoniku. Ako vam je dete okrenuto nauci pronađite sekciju ili vannastavnu aktivnost koja će zadovoljiti njegove potrebe. Mali matematičari, fizičari, hemičari… Kupite im mikroskop, napravite tablu sa Periodnim sistemom elemenata. Cilj je pronađi aktivnost koja će dete zainteresovati, na koju će odlaziti sa osmehom na licu, a koja će ih učiniti produktivnijima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar