Menu 

Možete li se setiti koliko ste puta rekli „ja to nikad neću tako“ pre nego što ste dobili decu? Svi mi za sebe mislimo da ćemo biti bolji roditelji nego oni koje poznajemo, a onda se rode ta mala bića, promene nam živote iz korena i nateraju nas da prekšimo obećanja koja smo dali sami sebi.

Evo koja to obećanja roditelji najčešće krše iako su se sami sebi zarekli da „neće nikad“.

Moje dete nikad neće koristiti tablet ili telefon dok smo u prodavnici ili restoranu. Jeste li ovo sebi ikad obećali? Ako jeste gotovo smo sigurni i da ste obećanje prekršili jer na žalost, gedžeti su ponekad jedino sredstvo koje će vaše mališane smiriti i dozvoliti vam da kupovinu ili ručak obavite na miru.

4707626641_1e8247bf79_z

Decu nikad neću hraniti nezdravim namirnicama. Sigurni smo da ne postoji mama koja u nedostatku ideja, zbog manjka vremena ili jednostavno zato jer dete nije htelo da jede ništa drugo nije skuvala viršle. Nemojte previše da se opterećujete time, važno je da se trudite usaditi zdrave navike, ali jednostavno deca uvek ne sarađuju onako kako bismo mi hteli, a ni vreme nam ne ide u prilog.

Moja kuća nikada neće biti neuredna. Sve mlade majke su prilično entuzijastične po pitanju čišćenja kuće i sklanjanju igračaka sve dok u jednom trenutku ne shvate da jednostavno nema smisla. Na kraju krajeva, bolje je da sednete u taj haos i igrate se sa vašim mališanima nego da stalno čistite.

11879815643_4489e3a289_z

Neću preterivati sa objavama fotografija i statusa na društvenim mrežama. Ovo je zamka u koju se većina upeca. Ako obratite pažnju primetićete da će se sve one žene kojima statusi i fotografije dece po društvenim mrežama smetaju pretvoriti u one majke koje sa virtuelnim prijateljima dele kako im je beba kakila. Smo pratite.

Mnoge od nas se takođe zaklinju da neće raditi odvratne stvari pa se samo u jednom trenutku uhvatite kako njuškate bebinu kaku da proverite ima li neugodan miris i to je samo jedna u nizu odvratnih stvari koje mame rade. Ali, mi smo mame i to je naš posao.

Ono što želimo nglasiti jeste da se ne opterećujete previše obećanjima pre nego što dobijete dete jer su šanse da ih ispunite minimalne. Na kraju krajeva niko ne može znati šta ga čeka.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar