Menu 

Imate problema da decu oterate od televizora i računara uprkos lepom vremenu? LifePress magazin vam donosi nekoliko saveta kako da celu porodicu izvučete napolje i budete aktivni i zdravi.

1. Organizujte potragu za blagom

Odvedite decu u obližnji park, nacrtajte mapu ekspedicije i razvijte strategiju. Odredite ko će biti vođa, a ko glavni za navigaciju, podelite uloge, ponesite hranu i vodu i krenite.

2. Sportski dan

Umesto uobičajenih aktivnost, vožnje biciklom, rolanja, organizujte dan ekstremnih sportova. Odvedite dete ne planinarenje ili na paint ball, vozite skejtbord, naravno sve u skladu sa detetovim godinama.

3. Baštovanite

Kopanje, planiranje, kupovina semena i sadnja mogu biti veoma zabavna aktivnost za vašemale radoznalce. Pored tog što će se moći isprljati do mile volje biće fascinirani činjenicom da će nešto što su oni zasadili zaista i nići.

4. Planinarenje

Bar dva puta mesečno odvojite vreme za porodično planinarenje. Spakujte ruksake, ponesite zalihe hrane i vode i krenite. Svaki put po malo povećavajte vreme planinarenja. Neka vam se u rancu obavezno nađu i proteinske pločice, krema protiv ujeda insekata, krema za sunčanje i mali set za prvu pomoć.

5. Plešite

Ako dete baš želi da odgleda nešto na televizoru, pridružite mu se uz malu začkoljicu, plešite kad god su reklame.

6. Trkajte se

Ako se negde u blizini održava neki mali maraton prijavite ili organizujte svoj, porodični, ali napomenite detetu i mužu da je svakodnevno treniranje obavezno. Ko pretrči najviše dobiće nagradu.

7. Dečije igre

Prisetite se igara koje ste se vi igrali kao deca, lastiša, školice, ide maca oko tebe, care, care govedare… Organizujte dan dečijih igrica i svi moraju učestvovati.

8. Pustite ih

Ako imate malu decu koja još nisu prohodala, barem jednom dnevno zaboravite na bacile i prljavštinu i pustite vaše dete da se igra na podu. Neka puzi, vrti se, prevrće.

9. Sredite dvorište

Ukoliko imate veliko dvorište i mogućnosti sredite ga tako da decu mami na igru. Posadite travu, nabavite male golove za fudbal, stavite koš, mrežu za tenis, sve što može da stane. Naravno nikako ne zaboravite ni ljuljašku pa makar i onu napravljenu od stare automobilske gume. Ovde pročitajte koje su to Aktivnosti koje će deci raspust učiniti zabavnim.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar