Menu 

Jutarnja mučnina je sigurno jedna od najčešćih simptoma trudnoće i žene širom sveta se protiv nje bore na zaista razne načine. Mi smo za vas skupili najneobičnije lekove protiv jutarnje mučnine za koje su iskustva mnogih žena potvrdila da su veoma delotvorni.

Neke žene jedu bademe, nekima spas donose kokice, a nekima je to čaj od đumbira. Baš kao što se svaka trudnoća razlikuje razlikuju se i lekovi koji će doneti olakšanje. Pročitajte šta je to nekim majkama pomagalo protiv jutarnje mučnine.

Vlažne maramice

Neke žene tvrde da su im vlaže maramice, posebno one sa aromom limuna, uveliko pomagale da odagnaju jutarnje mučnine. Ovo može biti posebno delotvorno kod trudnica koje su veoma osetljive na mirise. Jednostavno stavite vlažnu maramicu preko nosa i umesto raznih mirisa udišite aromu limuna i nema mučnine.

???????????????????????????????????????????????????????????????

Proteinski šejkovi

Neke majke, mučninu su lečile brzim proteinskim šejkovima koji se obično piju za vreme ili nakon vežbanja. Lako su probavljivi i sadrže mnogo upijajućih vlakana i zato mogu biti veoma efikasni.

Čaj od koka kole

Koka kola i ostala gazirana pića su u potpunosti zabranjena tokom trudnoće, ali mnoge majke kažu da im je upravo ovo piće pomoglo da se reše mučnina i to pripremljeno na veoma neobičan način. Naime, koka kola se sipa u šolju za čaj, doda se komadić svežeg đumbira i zagreje se u mikrotalasnoj rerni.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Paradajz

Ne biste verovali, ali mnoge majke su jutarnju mučninu rešavale svežim ili kuvanim paradajzom čija kiselost može biti zaista delotvorna. Ako baš ne možete jesti paradajz i sok od ovog povrća će biti od velike koristi.

Neke od majki su potvrdile da im je i sam ukus povraćanja izazivao dodatnu mučninu pa su to pokušale promeniti. Njihov savet za sve trudnice je da čim osete mučninu i nagon za povraćanje popiju čašu soka od narandže tako će povraćanje imati ukus po narandži.

Jedan profesor po imenu Gordon Gallup je 2012. godine izjavio da je najefikasniji lek za jutarnju mučninu partnerova sperma, ali ovaj lek žene nisu voljne isprobati tako da to ostaje samo mrtvo slovo na papiru. Profesoru Gordonu u svakom slučaju hvala na ovom „sjajnom“ savetu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar