Menu 

Magnezijum je mineral koji naše telo koristi za stotinu različitih funkcija. Od velike je važnosti za zdravlje kostiju, zuba i zglobova, a u isto vreme pomaže nam da dobro spavamo i smanjimo nivo stresa. Naučite kako napraviti ulje obogaćeno magnezijumom.

Nedostatak magnezijuma u organizmu je veoma česta pojava zbog ubrzanog načina života kojim smo sve izloženiji, a tome doprinosi i povećan unos alkohola, kofeina i šećera.

Na Wellnessmama blogu pronašli smo recept za fenomenalno ulje obogaćeno magnezijumom koje će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje.

Potrebni sastojci:

 • ½ šolje kristala magnezijum hlorida
 • ½ šolje destilovane vode
 • Staklena teglica
 • Plastična ili staklena sprej flašica

Zakuvajte destilovanu vodu. Magnezijum hlorid uspite u staklenu teglicu pa ga prelijte kipućom vodom i dobro izmešajte dok se kristali magnezijuma potpuno ne rastvore u vodi. Ostavite otopinu da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je prelijte u sprej flašicu.

Otopinu možete čuvati i do šest meseci na sobnoj temperaturi.

magneyijum

Kako upotrebljavati otopinu?

Svakodnevno poprskajte ruke, noge i stomak više puta dnevno. U početku ćete osećati trnce kad nanesete otopinu na telo, ali to je normalno i ne treba da vas brine.

Nakon nekog vremena redovnog korišćenja sigurno ćete osetiti pozitivnu promenu.

Foto: http://www.diytrade.com

Piši!
Širi dalje!
10 komentara
 1. Irena

  Taj rastvor magnezijum hlorida kada protrljate izmedju prstiju ili ga namazete na kozu imate osecaj kao da ste utrljali ulje,osecaj je takav kao da je masno I koza postaje meka I glatka bas kao posle utrljavanja ulja,eto zato to zovu magnezijumovo ulje,ono to ustvari nije ali je takav osecaj

 2. Radenka Soskic

  koristim

 3. Dule Dvokić

  voda se prokuva , ohladi, sipa se 33 gramamagnezijum hlorida, pije se do pet puta na dan.

 4. Vesna Draganic

  Ne znam kako kod vas ali kod nas u Vrscu imamo apoteku u kojoj narucujemo jednu meru (33 gr) magnezijum hlorida za 1L vode.

 5. Izabela Licardo

  barem da se moze progutat :p

 6. Tatjana Tesovic

  gde kupiti magnezijum hlorid?

 7. Aleksandar

  Magnezijum hlorid je koristan i da se pije.rastvori se u prokuvanoj vodi i cuva u staklenoj boci. U svakoj apoteci ga mozete kupiti u kristalima,slicnim krpnoj morskoj soli.pakovanje je cini mi se 50 ili 100 grama i kosta oko 1,5 euro.Pije se tri puta dnevno po gutljaj.Za ovo nanposenje na kozu nisam cuo,ali cu svakako probati.

 8. Bela

  A gde je ovde ulje??

  • NUTRICIONISTA ZORAN

   Naziv je malo nepodesan jer ustvari nije ulje u pitanju .Nema nikakve MASNE FAZE.Ali i u stranoj literaturi se odomacio izraz ULJE iako je to ustvari RASPRSENI RASTVOR.Ja licno kupujem ISKLJUCIVO Nemacki MgCl2 jer JAPANSKI koji se prodaje po apotekama je RADIOAKTIVAN .Dakle, NE PREPORUCUJEM.Nanosenje rastvora na kozu tj. RASPRSAVANJE JE ipak (iskusvo pokazalo ) najoptimalnija varijanta.Postoje korisnici i pacijenti kojima smo prodali rastvor MgCl2 i neki od njih su imali kontraindikaciju — DIJAREJA.Najbolje je kod kineza kupiti rasprsivac ( kao za staklo ) i rasprsavati po kozi tela.pozz.

  • Irena

   Taj rastvor magnezijum hlorida kada protrljate izmedju prstiju ili ga namazete na kozu imate osecaj kao da ste utrljali ulje,osecaj je takav kao da je masno I koza postaje meka I glatka bas kao posle utrljavanja ulja,eto zato to zovu magnezijumovo ulje,ono to ustvari nije ali je takav osecaj

Napišite komentar