Menu 

Svi roditelji se barem jednom u toku dana, ako ne i češće susreću sa čuvenom “dosadno mi je” rečenicom od stranesvojih mališana. Ako je vama dosadilo to što je njima stalno dosadno napravite ovu magičnu teglicu.

Ovo je sjajna ideja za sve one dane kada nemate volje niti mašte da zabavljate svoje mališane. Reč je o teglici u kojoj se nalaze zabavne ideje, a koje će klinci izvlačiti po potrebi – kad im je zaista dosadno. Ovaj interesantni projekat osmislili su na Myhomespunthreads blogu.

Sve što vam je potrebno jeste malo veća teglica, flomasteri, nalepnice i mnoštvo papirića.

dosadno3

Na teglicu za početak nalepite običnu belu nalepnicu i ukrasite je flomasterima, stavite natpis “dosadno mi je”.

Nakon toga na papiriće zapisujte zabavne aktivnosti koje vaši klinci obično ne žele raditi kao što su čitanje knjiga, igranje društvenih igara,… dajte i njima neka napišu na papiriće ono što oni misle da je zabavno, pa sve papiriće presavijte i stavite u teglicu.

Svaki put kad dete kaže da mu je dosadno recite mu da izvadi jedan papiri i da se zabavi na način kako je navedeno na papiriću.

Možete se poslužiti i obrnutom psihologijom, na papiriće možete napisati aktivnosti kao što su pospremanje sobe, usisavanje kuće, vežbanje zadataka iz matematike i slično i svaki put kad dete zakuka da mu je dosadno mora da obavi jedan od zadataka iz teglice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar