Menu 

Sa vrlo malo novca, pa čak i sa stvarima koje možda već imate u kući možete da osvežite dom detaljima i učinite ga u trenu preuređenim.

Nisu potrebne velike akcije i kupovina ukrasa i dodataka za dom da bi on bio osvežen, izgledao lepši i preuređen. Posle detaljnog čišćenja i pospremanja uz pomoć malih detalja možete učiniti čuda.

Na stolićima

dekor domaStolići u predulazima, hodnicama i dnevnom boravku nisu samo mesto za cveće i one korpice u koje naguravate mnoštvo stvarčica sa kojima ne znate šta da uradite. Ukrasite ih, naravno, pazeći i na ostatak enterijera. Rasklopite par velikih knjiga debelih korica i na njih stavite kristalnu posudicu sa bombonama. Dodajte mini ukrasni stolnjačić ili podmetač ili stavite usku vazu sa neobičnim cvećem.

Napravite od starih staklenih flaša vaze – ofrabajte ih ili oblepite užetom (da dobijete morske detalje), pa u svaku stavite po jedan cvet.

Stare teglice ukrasite mašnicama, pa u njih stavite svećice (novogodišnje jednobojne), pa uključite u zid. Neka vam to bude nova verzija lampe u hodniku.

svetla u teglicama

U dnevnom boravku

Ako želite da ukrasite zidove napravite dve do tri uske uspravne jednostavne police za knjige. Između njih stavite usku visoku lampu ili neku usku saksiju sa, recimo, bambusovim granama.

Ako imate zaštitno staklo na stolu napravite mali foto-art. Umesto razglednica, koje smo nekada stavljali, rasporedite vaše najdraže porodične fotografije – poželjno crno-bele.

Osvežite lampe, obucite ih u novo “odelo”. Obložite ih komadom šarene tkanine i zalepite je ili oblepite ukrasnim samolepljivim tapetama.

Igrajte se i vi – vratite se u školu i napravite herbarij. Presujte listove i biljke, pa ih uramite i okačite na zid (recimo četiri različite biljke u jednakim okvirima). Samo se pobrinite da pronađete ramove koji će držati biljku čvrsto pritisnutom između stakla i pozadinske podloge.

Instalirajte na pogodno mesto ukrasnu policu napravljenu od starih merdevina. Na nju stavite retro saksijice sa cvećem i druge cvetne ukrase.

Kupite više sličnih ukrasnih sveća, pa ih rasporedite na ormariće i stoliće. Stavite kraj njih posudu suvog cveća i orašastih plodova.

Obucite jastuke u nove jastučnice koje ste izradili sami. Možete ih napraviti i od starih muških košulja, izgledaju fenomenalno. Detaljnije pogledajte u tekstu Jastučnica od košulje.

dekorisanje 2Sitnice

Stepenice, posebno ako su bele, možete obložiti ukrasnim samolepljivim otiračima ili promeniti stazice – nabavite nove veselih boja, koje će osvežiti dom.

Ofarbajte ulazna vrata. Tako jednostavno, a sve će se izgledati za nijansu drugačije. Birajte ipak boje koje se dobro slažu sa ostatkom doma, posebno predulazom. Predlažemo boje poput boje bundeve ili trule višnje.

Kupite novi otirač za obuću. Nabavite neki veseli ili sa smešnom porukom. Uneće vedrinu i odmah oraspoložiti gosta i pre nego kroči preko vašeg praga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar