Menu 

Ovo je polica za cvijeće koja će oduševiti svaku domaćicu. Zato, alat u ruke i od običnih teglica i dasaka napravite maštovitu policu.

Uprkos tome što će vam trebati malo vremena, testerisanja i bušenja, ovu policu je jednostavno napraviti, a ideja je tako divna da joj nećete odoljeti. Mlada Kia ima svoj blog WithLovely, gdje je objavila i odlična foto uputstva.

Za ovu policu će vam trebati deblja daska (2,5 cm) i široka oko 10 cm. Dužinu određujete sami. Pored toga pripremite i: olovku, pet teglica sa poklopcima, boju u spreju, višenamjensko ljepilo, eksere, metalne vijke, bušilicu, čekić.

Izrežite dasku željene dužine (ne morate sami. Ovo vam mogu obaviti u centrima za gradnju i dom). Vijcima ili ekserima pričvrstite dvije manje daščice za veću dasku, kao da pravite klupicu. Označite na dasci olovkom (izmjerite) kako da ravnomjerno rasporedite teglice.

Pričvrstite poklopce za dasku prvo ljepilom, pa onda, kada se ljepilo osuši,  metalnim vijcima, ali samo na rubovima poklopca. (Pazite da vijci budu kraći, da ne izbiju na površinu daske). Probušite rupu kroz dasku i svaki poklopac (to će biti rupa za vaše cvijeće). Sve očistite, šmirglajte dasku ukoliko je potrebno.

Sa bojom u spreju sve poprskajte (ovo možete obaviti i prije nego što pričvrstite poklopce, ukoliko želite da oni ostanu u istoj boji u kojoj su bili).

Policu okačite na zid ili na neko pogodno mesto u kuhinji ili hodniku. U teglice uspite vode i zavrnite ih na poklopce. I dobili ste romantičnu policu.

polica sa teglicama4

Detaljnija uputstva pogledajte na blogu WithLovely.

Pogledajte kako da napravite još jednu zanimljivu policu u tekstu – Plutajuća polica za knjige.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar