Menu 

Pufnice koje se obično nalaze na zimskim kapama, šalovima i rukavicama možete iskoristiti i da njima ukraste poklone ili da vam posluže kao dekoracija stola. Što je najbolje možete ih napraviti sami na dva jednostavna načina.

Ovu sjajnu ideju smo pronašli na fenomenalnom Handimania blogu koji nas redovno oduševljava kreativnim idejama.

Kad su u pitanju pufnice, sve što vam treba da ih napravite jeste vuna, makaze i pomagala poput viljuške ili rolni toalet papira (zavisi kolike pufnice želite praviti).

pufna

Ako želite napraviti male pufnice za jelku ili za poklone, uzmite viljušku i oko zubaca namotajte debeo sloj vune i ostavite malo veći kraj da visi. Od vunice odsecite malu trakicu koju ćete provući ispod namotanog dela vune, provući kroz sredinu viljuške i čvrsto zavezati preko namotane vune, tako da formirate nešto nalik mašni.

pufna2

Kad ste to uradili, skinite vunicu sa viljuške i isecite guste preklopljene delove vunice sa obe strane i primetićete da se vaša pufnica već formirala.

pufna3

Da biste je uredili, skratite krajeve i lepo je oblikujte makazama i iskoristite na način na koji želite.

pufna4

Ako želite velike pufnice postupak je isti, samo umesto na viljšku, vunu namotavajte oko dve spjene rolne papire, a komadiće vune kojom ćete je podelite provucite između rolni i to je to.

pufna5

Hoćete li probati?

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Gestor

    Nina Topić, thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.

  2. Bibiii

    bAS KUL I SUPER IDEJA

Napišite komentar

Zdravlje

Razvojni put svake žene propraćen je dobitkom menstruacije, a od tog trenutka i gomilom pitanja koja nas muče, a vezana su za ovu pojavu. Mi vam danas na neka od njih odgovaramo.